Societat

Joves de Salou aprenen a jugar partits on el diàleg està per damunt dels gols

El programa ‘FutbolNet' de la Fundació FC Barcelona reeduca a través de l'esport

40 joves treballen temes com la convivència i la discriminació

Salou serà una de la vintena de poblacions catalanes que participarà aquest curs en el programa FutbolNet, que impulsa la Fundació FC Barcelona, amb el suport de la Diputació de Tarragona, i que té com a objectiu utilitzar el futbol com a eina per fomentar valors entre els joves a través d'una innovadora metodologia pedagògica. Del novembre al maig, l'Institut Marta Mata acollirà 40 infants i joves de diversos centres de Salou, d'entre 10 i 16 anys, d'ambdós sexes i de diverses procedències, que es troben els dilluns i dimecres, de cinc a set de la tarda, en horari lectiu, per jugar un partit de Futbol 3. Cada partit es divideix en tres parts. A la primera, s'estableixen les normes que s'utilitzaran durant el joc, a la segona part, es juga el partit i, en l'últim parcial, es decideix qui ha vençut: “No guanya qui marca més gols sinó qui compleix millor les normes”, explica Ramon Garriga, coordinador del projecte de la Fundació FC Barcelona. Els monitors utilitzen el futbol “per treballar la persona” fomentant al terreny de joc els valors de la Fundació i la Masia: esforç, respecte, humilitat, treball en equip i ambició. L'alcalde de Salou, Pere Granados, va destacar la importància de “transmetre valors, a través de l'esport, i amb un equip de gran magnitud com és el Barça, ja que arriba millor als joves”.

LA XIFRA

5
valors
aprenen els joves del programa ‘FutbolNet': esforç, respecte, humilitat, treball en equip i ambició.

L'escola reusenca Rosa Sensat, en un projecte de la Fundació Cruyff

La Fundació Cruyff ha inclòs l'escola Rosa Sensat de Reus en el seu projecte ‘Pati 14', orientat a la millora de les condicions dels espais escolars a l'aire lliure amb l'objectiu de potenciar la pràctica esportiva dels infants. El professorat del centre i l'alumnat han començat a treballar sobre els valors de l'esport i les activitats i millores que es podrien adaptar al centre.

Un cop l'escola ha escollit quines propostes es desenvoluparan al centre, durant la segona quinzena de desembre es començarà a aplicar el programa que s'hagi acordat amb la fundació que presideix l'exfutbolista i exentrenador holandès del FC Barcelona. El projecte, que ha estat molt ben acollit pel centre educatiu, és en paraules del regidor d'Esports de l'Ajuntament reusenc, Joaquim Enrech, “una molt bona notícia per fer encara més atractiva la pràctica del joc i l'esport entre els escolars”. En total, una desena de centres educatius participaran en el projecte ‘Pati 14'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona