Societat

Societat

“Que escoltin les dones”

Trenta-dues entitats s'organitzen per tal que la veu de la dona sigui tinguda en compte en les polítiques de lluita contra la violència masclista

El col·lectiu demana a Interior intervenir en l'elaboració de l'eina de la valoració del risc

Escolteu-nos. Mireu-nos. Vegeu-nos. Reconeixeu-nos. Aquests són alguns dels precs amb voluntat d'alerta que hi ha inclosos en el manifest No morim, ens maten, que ahir van fer públic a Barcelona representants de 32 entitats que treballen en l'àmbit de la dona i que, sota el paraigua de Ca la Dona, tenen l'objectiu bàsic de constituir-se com a interlocutores bàsiques i necessàries de les administracions en el disseny de la lluita contra la violència masclista. “Som societat civil organitzada, denunciem allò que s'està fent malament i se'ns ha d'escoltar”, va reivindicar l'advocada Laia Serra , una de les persones que van prendre la paraula en la presentació de l'estratègia del col·lectiu.

El primer pas el van fer ahir mateix amb l'entrada al registre de la conselleria d'Interior d'una petició formal perquè se'ls doni veu en el procés d'elaboració de la nova eina de valoració de risc que està preparant el cos de Mossos d'Esquadra. Es tracta d'una eina fonamental en la lluita contra la violència masclista perquè, tal com va indicar l'advocada Serra, de l'encert del diagnòstic que se'n faci en depèn una protecció eficaç de la víctima i una persecució també efectiva de l'agressor.

Les entitats que ahir van signar el manifest tenen com a objectiu constituir-se en una eina de pressió contra la xacra de la violència masclista com ho ha sigut la PAH en el tema dels desnonaments. “Hi ha noms i cognoms amb parcel·les de responsabilitat concreta en la violència contra les dones”, va dir Serra, a la vegada que va denunciar la “falta de voluntat política i la manca de recursos públics” per fer front a aquesta xacra.

La també lletrada Carla Vall va denunciar “l'atemptat contra els drets humans” que suposa la violència contra les dones i va donar diverses xifres per il·lustrar fins a quin punt encara falta molt camí per fer per arribar a un nivell de seguretat efectiu: “Només es concedeixen un 30% de les ordres de protecció, i això fa que moltes dones abandonin el procés. Només una tercera part dels processos judicials acaben en condemna.” És per tot això que Vall va acabar alertant que tota la feina que encara queda per fer obliga a proclamar que “cada dia és 25 de novembre”, amb relació a la celebració, ahir, del Dia Mundial contra la Violència contra les Dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia