Societat

Sis clubs esportius, amb la campanya de l'Espai Gironès

El centre comercial ha organitzat activitats esportives amb què es poden sumar 10.000 punts que es convertiran en 10.000 euros per a Càritas

També es recollirà menjar per al Banc dels Aliments

La campanya solidària que l'Espai Gironès de Salt durà a terme aquest Nadal a favor de Càritas i del Banc dels Aliments de Girona té, en aquesta edició, la col·laboració i el suport de cinc entitats esportives: el Girona FC, l'Spar Citylift Girona, l'Handbol Bordils, el Club Patinatge Artístic Girona, el Girona Club Hoquei i l'ADN Gironí. La campanya, que té com a lema Aquest Nadal tots hi guanyem!, començarà el 30 de novembre i durarà fins al 5 de gener. El gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, va explicar ahir que la campanya d'aquest any s'ha organitzat de manera que cadascuna de les cinc setmanes s'ha dedicat a un esport diferent. Així, els visitants del centre comercial podran participar, per exemple, marcant un gol o llançant un triple a les porteries i cistelles que estaran instal·lades al punt solidari. “L'objectiu és sumar deu mil punts, que es convertiran en una donació de 10.000 euros per a Càritas”, va indicar Jordà. El director de Càritas, Ramon Barnera, va explicar que la donació es destinarà íntegrament al servei d'integració educativa (SIE), adreçat als escolars en situació de risc d'exclusió social. “Aquest servei d'ajuda escolar dóna uns resultats molt satisfactoris. I prova d'això és que alguns dels alumnes que van passar pel SIE actualment estan estudiant a la universitat”, va exposar Barnera.

En aquesta campanya, la quarta d'aquestes característiques que organitza l'Espai Gironès, se sortejaran samarretes del Girona FC (del 30 de novembre al 6 de desembre), de l'Spar Citylift Girona (del 7 al 13 de desembre) i de l'Handbol Bordils (del 14 al 20 de desembre). Durant la setmana dedicada a l'hoquei (del 21 al 27 de desembre) se sortejaran equipaments per practicar aquest esport. Està prevista la visita de jugadors dels primers equips de cada club i també demostracions de patinatge (la setmana del 28 de desembre al 5 de gener). Els representants de les entitats esportives van fer ahir una crida a la participació.

LA DATA

30.11.15
serà l'inici
de la campanya solidària de Nadal a l'Espai Gironès, que durarà fins al 5 de gener del 2016.

Primer dia del Gran Recapte

La presentació de la campanya que es farà a l'Espai Gironès va coincidir amb la vigília del Gran Recapte d'Aliments, que es farà entre avui i demà amb la participació de més de 300 punts de recollida, la majoria supermercats, però també petits establiments, centres de salut i biblioteques. Ahir al vespre, un concert benèfic a càrrec del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona va donar el tret de sortida del Gran Recapte. L'adjunt a la direcció del Banc dels Aliments, Pere Marzábal, va reconèixer ahir que encara faltaven prop de 200 voluntaris per cobrir torns de dissabte a la tarda en grans poblacions com ara Girona, Figueres, Olot i Palafrugell. I, en aquest sentit, va fer una darrera crida a apuntar-se a fer de voluntari (encara és possible fer-ho avui al matí). Marzábal va indicar que amb el Gran Recapte d'Aliments d'aquest any és vol arribar a la xifra de 550 tones de menjar. Els aliments que es demanen són llet, oli, llegums cuits i conserves de peix i carn. “Les necessitats no han baixat”, va alertar el director adjunt del banc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia