Societat

Espectacles eqüestres avui a la Fira de Sant Andreu de Torroella

La Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, una de les més antigues de Catalunya, constituïda el 1393 per privilegi reial, comença avui la 622a edició amb els espectacles eqüestres i el concurs de gossos d'atura com a grans reclams per al públic general. Avui hi haurà el darrer muntatge de cavalls en llibertat del domador Santi Serra (19 h), l'exhibició de volteig cosac a càrrec del francès Florin Cristinel Harabor (12 h) i un domador precoç de només vuit anys, Teo Sauvegot (17 h), que treballa amb ponis en llibertat. Els espectacles es fan al recinte habilitat davant l'Espai Ter. I el concurs de gossos d'atura serà demà (11 h) al camp de la urbanització Mas Déu, davant el polígon industrial.

Per al públic especialitzat i sectorial, la mostra comercial funcionarà fins demà amb uns 60 expositors a l'Espai Ter i una vela annexa de 1.000 metres quadrats. A l'exterior unes 220 parades entre els passeigs de Catalunya, que acollirà el Mercat de Sant Andreu i la Mostra de vehicles nous i d'ocasió; i el de Vicenç Bou, on hi haurà la fira d'artesans, l'exhibició de maquinària agrícola i una exposició de vehicles clàssics, que aquest any tornen a la fira de la mà d'Esports & Classics la Bisbal.

Mostra d'Entitats
Les places de la Vila i Pere Rigau seran l'escenari de la Mostra d'entitats, una molt bona oportunitat per tal que el teixit associatiu local doni a conèixer les seves activitats i puguin captar nous membres. També es converteix en una plataforma per fomentar la relació entre els diferents col·lectius. Compta enguany amb 28 entitats que participen activament: 25 entitats fent parada, més 3 entitats que, tot i que no fan parada, han proposat activitats a l'escenari de la Plaça de la Vila. La mostra tindrà lloc tant el dissabte com el diumenge de les 10 a les 14 h. i de les 16 a les 19 h. Enguany, la mostra participarà en el Gran Recapte d'Aliments i tindran productes bàsics que els visitants podran comprar per dipositar en una gran cistella.
Increment de participació
El regidor de Promoció Econòmica, Marc Calvet, ha destacat que enguany s'ha incrementat la participació global d'expositors i firaries en prop d'un 8%, percentatge molt significatiu tenint en compte el context actual. Això demostra, segons Calvet, «el poder d'atracció i l'interès que genera la Fira de Sant Andreu, com a espai de promoció i dinamització econòmica, amb un model expositiu que manté els valors identitaris tradicionals i els requeriments d'una mostra comercial i agrícola actual». Recorda el gran esforç públic i privat que hi ha al voltant d'aquest cap de setmana, per poder oferir una programació atapeïda d'actes diversos per a tot tipus de públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona