Societat

Veïns

Acció de protesta en un carrer de Terrassa per reclamar més neteja

Apoderant l'escombra

Veïns del carrer Historiador Cardús i personal de l'empresa municipal fan neteja conjunta per reivindicar més recursos per mantenir net el vial i més civisme

Pinten els pals elèctrics de les voreres per reclamar que es treguin

La Carme fa 16 anys que viu en un dels pisos del tram del carrer Historiador Cardús situat entre els carrers Tarragona i Doctor Ferran, al barri de Sant Pere Nord de Terrassa, i reivindicava ahir al matí la necessitat de tenir “una ciutat, un barri i un carrer més nets” perquè en tots aquests anys, afegia, la degradació de l'espai i de la convivència eren evidents. La frase de la Carme és d'aquelles que pot comprar qualsevol ciutadà de qualsevol municipi, però la diferència és que ho feia amb l'escombra a la mà al mig del carrer, acompanyada d'altres veïns amb escombres, de membres de l'associació de veïns, de personal i directius de l'empresa municipal de neteja Eco-Equip, de tècnics del consistori i del regidor de districte de l'equip de govern, Noel Duque, i de l'oposició, com ara Emiliano Martínez (TeC).

Tots ells mobilitzats amb un mateix objectiu: dignificar l'espai urbà, conscienciar la ciutadania i eradicar comportaments incívics amb una acció reivindicativa conjunta per fer visible un problema que, com deia el president de l'entitat veïnal, Jaume Ávalos, és exportable a altres indrets de la ciutat. Una acció que, malgrat ser conjunta, no estava exempta d'esperit reivindicatiu. Tant la Carme com Ávalos reclamaven al consistori més recursos econòmics per augmentar la neteja, major eficàcia del desplegament d'efectius de l'empresa municipal, una ubicació dels contenidors tenint en compte criteris que no responguin només al de no molestar els veïns, no esperar les queixes veïnals per netejar-los, desratitzar i treure les deixalles d'un terreny a la cantonada amb el carrer Tarragona i posar fi a la plaga de coloms. A la vegada, però, tenen clar que mantenir l'espai públic en condicions també és feina dels mateixos veïns, s'han de fomentar els bons hàbits i s'ha evitar l'incivisme, perquè no es tracta de “pagar els impostos i ja està”. El guant el recollia el regidor Noel Duque en admetre que potser els recursos a l'empresa de neteja no són suficients i avançava que “el pressupost l'any que ve augmentarà” la partida destinada a aquesta àrea, tot i que encara està en fase de discussió. Els veïns tenen el suport del consistori per reclamar a la companyia elèctrica que retiri els pals de fusta del mig de les voreres i que faci passar els cables per les façanes. Només al barri n'hi ha més de 200, recordava el regidor de TeC i antic president de l'entitat veïnal, Emiliano Martínez, mentre feien explícita la queixa pintant de colors la base dels pals.

Al tram del carrer Historiador Cardús s'ajunten diferents problemes. D'una banda, els relacionats amb la neteja exposats, però també altres de provocats per actituds incíviques de gent que dóna menjar als coloms o llença deixalles per la finestra –una acció que vam veure en directe al final de la protesta–, o generats per assistents a un local de culte que aparquen on volen, tiren les deixalles al terra i “tenen actituds desafiants quan se'ls recrimina”, expliquen, alhora que reclamen a l'administració que els exigeixi les mateixes obligacions que a la resta de ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona