Societat

El col·lectiu Vallspiula aposta pel debat uníson presencial i a les xarxes

Un grup de piulaires de Valls i l'Alt Camp impulsen un model de tertúlies on hi són protagonistes tant els assistents com els usuaris de les xarxes socials

Un convidat, una taula per sopar i, el més important, un telèfon mòbil. Aquests són els tres únics elements per tirar endavant la proposta del col·lectiu Vallspiula. I aquesta no és altra que fer participar de la conversa els que hi són presents i els que, potser, es troben a molts quilòmetres de distància.

El febrer farà un any que un grup d'usuaris de Twitter de Valls i l'Alt Camp van decidir fer una primera trobada presencial per conèixer-se i reconèixer els seus interessos. De la vintena de presents, i dels molts altres no assistents però que seguien amb detall el contingut de les converses a través de les piulades, va sorgir la iniciativa de fer un sopar mensual amb un convidat que permetés tractar alguna qüestió d'interès. L'objectiu era generar debat no només entre els que compartien taula sinó també amb aquells que, per un motiu o altre, no hi podien assistir.

Aquesta plataforma a Twitter ha tingut experiències com ara una gala virtual de lliurament de premis en què l els usuaris simulaven de manera còmplice la seva assistència. Però hi havia pocs precedents en què es pogués establir un debat en temps real, malgrat no ser present en el lloc i el moment on aquest es produïa.

Des d'aquell mes de febrer, pels sopars de Vallspiula hi han passat personatges com ara l'actor i director Ricard Ferré, els periodistes Toni Aira, Francesc-Marc Àlvaro o Jordi Borràs. Aquests han vist com les seves aportacions no quedaven només entre els assistents a la tertúlia sinó que eren traslladades de manera immediata a la xarxa amb la voluntat de generar un debat com més ampli millor.

Però els sopars de Vallspiula també han tingut experiències com són l'aportada per Rosa Maria Ramon, mare d'un noi de tretze anys de Valls que té una malaltia estranya degenerativa anomenada laminopatia congènita, una variant severa d'Emery Dreifuss, de la qual es coneixen un centenar de casos a tot el món. La trobada va ser una eina per descobrir la realitat d'aquestes situacions, però, de manera especial, va servir per difondre extensament la campanya anomenada Fan del Lluís i que se'n fessin ressò molts mitjans de comunicació.

A punt de celebrar el seu primer any, la fórmula nascuda de “la inquietud d'unir i desvirtualitzar els usuaris de Twitter de Valls en un espai real de debat i comunicació” està ja consolidada. En aquesta voluntat de desvirtualitzar, Vallspiula tindrà Clipster com a convidat en la seva propera sessió, un personatge amb més de 6.500 seguidors a la xarxa Twitter però del qual només es coneix la imatge d'un click amb aire hipster. “Sense oblidar-nos del gran protagonista, convé tenir el mòbil al costat dret de la taula per poder anar piulant”, assenyalen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia