Societat

El Gran Recapte recull més de 500 tones de menjar a les comarques gironines

El Banc dels Aliments confia que, en el recompte definitiu d'aquí uns dies, s'arribin a igualar o fins i tot superar les 536 tones de l'any passat

La setena edició del Gran Recapte, que organitza el Banc dels Aliments, va aconseguir recollir, entre divendres i ahir, més de 500 tones de menjar a les comarques gironines. Són xifres encara provisionals, a falta d'acabar de comptabilitzar els aliments obtinguts en els prop de 350 punts de recollida que hi havia a tota la demarcació i també de sumar-hi les donacions de nombroses empreses, institucions, associacions i organitzacions de tota mena que col·laboren amb la iniciativa. El recompte definitiu, doncs, no estarà fins d'aquí un dies, però els organitzadors confien que s'arribaran a igualar les 536 tones de l'any passat i, possiblement, superar-les per una mica. Dubten, això sí, que es pugui assolir el repte que s'havien marcat aquest any, que era arribar a les 550 tones de menjar. Concretament, es demanava menjar nutritiu de llarga durada, com ara llei, oli, llegums cuits i conserves de carn i de peix.

“La impressió divendres era que havia afluixat, però dissabte s'ha recuperat bastant”, destacava, ahir al vespre, el president del Banc dels Aliments de les Comarques Gironines, Frederic Gómez, que va fer una valoració “molt positiva” de com havia anat l'edició d'aquest any del Gran Recapte i va remarcar que els gironins “cada anys s'hi han bolcat més que l'anterior i esperem que aquest any també continuï creixent”. I és que el Gran Recapte, nascut el 2009, ha anat creixent any rere any. Les 536 tones recollides l'any passat van marcar un nou rècord en aquesta iniciativa solidària, superant les 470 de l'any anterior. “El Gran Recapte no és una cosa dels quatre Banc dels Aliments que hi ha a Catalunya, sinó de tots els catalans”, va subratllar ahir Gómez, que també va valorar positivament la resposta a la crida que es va fer perquè els ciutadans aportessin llegums cuits, després de detectar que la situació de pobresa energètica d'alguns beneficiaris feia difícil que poguessin cuinar llegums secs.

LA XIFRA

536
tones
de menjar es van recollir fa un any. Es confia que el recompte final igualarà o superarà per poc aquesta xifra.

LA FRASE

Fem una valoració molt positiva. Cada any, els gironins s'han bolcat més que l'anterior
Frederic Gómez
president del banc dels aliments de les comarques gironines

LA DATA

2009
Es va organitzar
per primer cop el Gran Recapte. Sis anys després, és ja tota una tradició.

Més de 4.000 voluntaris

El Gran Recapte ha mobilitzat finalment més de 4.000 voluntaris, que van ser els encarregats de fer torns, ahir i abans-d'ahir, en cadascun dels prop de 350 punts de recollida establerts –sobretot supermercats, però també petits establiments, centres de salut i biblioteques– i també al magatzem que el Banc dels Aliments té a Girona. Diversos grups de voluntaris continuaran durant tota la setmana que ve fent més torns al magatzem per classificar el menjar recollit. S'ha de tenir en compte, però, que el 50% del menjar recollit durant el Gran Recapte ja ha anat a parar directament a les entitats benèfiques, que són les encarregades de repartir-lo. Actualment, s'atenen al voltant de 40.000 persones necessitades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA