Societat

Lambda reclama un Pacte Autonòmic contra el VIH en el Dia Mundial de la Sida

La nit del dissabte 28 de novembre va tenir lloc una concentració a la plaça de la Mare de Déu per a recordar a les víctimes d'aquesta pandèmia i trencar amb l'estigma que segueixen sofrint les persones amb VIH

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals celebra un any més el Dia Mundial contra el VIH/Sida al costat de la resta d'associacions que formen part de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) a través de diferents actes per tot l'estat.

El VIH segueix sent la major amenaça per a la salut del col·lectiu LGTB, ja que afecta de manera desproporcionada als homes que tenen sexe amb homes (HSH), a les dones transsexuals treballadores sexuals i els homes treballadors del sexe.

Així, segons recents dades epidemiològiques del 2014, s'han notificat fins al moment 3.366 nous diagnòstics per VIH, sent la via de transmissió més freqüent la sexual. Entre els homes diagnosticats, els homes que tenen sexe amb homes (HSH) van suposar el 63'6% dels nous diagnòstics, presentant també un 48% de diagnòstics tardans.

El passat any, el grup d'edat que va presentar tant la major proporció de nous diagnòstics de VIH, com la taxa més alta per 100.000 habitants va ser el comprès entre els 25 i els 34 anys.

Lambda i altres associacions valencianes que lluiten contra el VIH, integrades en CALCSICOVA, va commemorar l'1 de Desembre ahir dissabte en una concentració en la plaça de la Mare de Déu de València.

En l'acte es recordà a les víctimes d'aquesta pandèmia, agraint la visibilitat de les i els activistes, reconeixent els avanços de resposta a aquesta infecció i posant veu als que viuen amb VIH, les seues famílies i reunits.

Aprofitant aquesta simbòlica data, aquests col·lectius “reclamem un Pacte Autonòmic enfront del VIH i l'estigma que supose una resposta integral davant la infecció, amb un compromís de la societat en el seu conjunt per a lluitar contra els prejudicis entorn dels qui viuen amb VIH, així com el foment del sexe més segur, del diagnòstic precoç i de la investigació”, va explicar Fani Boronat, coordinadora general de Lambda.

A més, exigeixen que la Conselleria retorne la universalitat a la sanitat pública, treballant contra el Reial decret Llei 16/2012 i reconeixent la salut “com un dret i no com un privilegi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona