Societat

Intersindical Valenciana dóna suport al manifest d'Enllaçats per la llengua

Recuperar RTVV, primer pas per a construir un espai comunicatiu en català

Dos anys després del tancament de RTVV, els valencians hem pogut constatar tota una sèrie d'efectes en la degradació del sistema audiovisual propi i en la desitjable configuració d'un espai comunicatiu en la nostra llengua.

En primer lloc, per a Intersindical Valenciana, “hem quedat situats en el mapa com l'únic territori europeu amb govern i llengua pròpia que no disposa d'una radiotelevisió pública. Una renúncia de competències autonòmiques que va ser executada unilateralment pel Consell del PP i ratificada per les Corts valencianes, en virtut de la majoria absoluta dels populars”.

El manifest al que s'ha adherit aquesta central sindical, exigeix recuperar amb la máxima urgència les emissions de RTVV i amplia la petició a “reprendre les emissions de TV3, Catalunya Ràdio i IB3 a tots els territoris de llengua catalana, en la línia de la reciprocitat de la recepció aprovada pels parlaments de Catalunya i del País Valencià en un conveni signat en 2013, acord que caldria generalitzar a tota l'àrea catalanoparlant”.

Des del punt de vista de l'esmentada vertebració territorial, s'aposta per “establir la col·laboració necessària entre tots els ens de comunicació dels territoris de parla catalana per a la realització de programes de producció pròpia, doblatges, subtitulacions, etc., cooperació que fomenta la indústria audiovisual i permet reduir els costs i maximitzar els resultats, alhora que obri els ciutadans de cada territori a accents i perspectives diverses i enriquidores ddel conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia