Societat

Sis clubs de Mataró fan pinya per fomentar l'esport

Constitueixen l'associació Junts per l'Esport per unir esforços i trobar vies de cooperació conjuntes

La primera acció serà promocionar la pràctica esportiva entre els universitaris

El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Mataró va servir ahir per presentar en societat l'associació Junts per l'Esport, una nova entitat que aplega sis clubs esportius de la ciutat que s'han associat per tal d'unir esforços i trobar vies de cooperació conjuntes per fomentar l'esport. Els socis fundadors són el Centre Natació Mataró, el Centre Atlètic Laietana, l'Iluro Hoquei Mataró, el Club Joventut Handbol Mataró, el Club Hoquei Mataró i el Club Esportiu Futsal Mataró. El president de l'associació, Joan Gros, va assenyalar que es tracta de desenvolupar iniciatives i activitats de més envergadura i accedir, per exemple, a patrocinis més grans que de manera individual difícilment es podrien portar a terme. “Som una associació oberta i volem que més entitats s'hi afegeixen si comparteixen els nostres valors i principis”, va afegir-hi Gros, que confia que aquesta unió doni bons resultats i serveixi per donar un impuls definitiu a l'esport local i que reverteixi en l'obtenció de més recursos que ajudin els esportistes i els equips dels clubs agrupats.

La presentació d'ahir va anar acompanyada de la formalització d'un conveni de col·laboració amb la Fundació Tecnocampus per tal de desenvolupar activitats relacionades amb l'esport i la formació. En aquest sentit, l'acord ofereix als prop de 3.000 estudiants del campus universitari mataroní els serveis dels clubs esportius que formen part de l'associació i que es materialitzarà en un abonament anual amb el qual podran accedir a les seves instal·lacions, tindran ofertes d'activitats dirigides i la possibilitat de participar en les diferents lligues universitàries que s'organitzaran conjuntament amb els clubs.

Pel que fa a la formació, el conveni promou la cooperació en programes acadèmics i la capacitació d'estudiants possibilitant la realització de pràctiques per part dels estudiants del grau de ciències de l'activitat física i de l'esport en els clubs. De moment, un centenar d'universitaris ja han demanat l'abonament i dotze equips s'han inscrit en una de les lligues, la de futbol 7. L'alcalde de Mataró, David Bote, va destacar que més enllà d'aconseguir més finançament, amb l'acord es possibilita “fer créixer l'esport a la ciutat” i fomentar valors que, conjuntament, també es volen promocionar, com ara “el sacrifici, la concentració, la disciplina, la companyonia, la solidaritat o la salut”.

la videoteca

La cara d’aquest nadó mostra l’amor per la seva mare

Que els nadons necessiten la mare com a referent és un fet demostrat científicament. Però poques vegades unes imatges mostren fins on arriba l’amor entre l’infant i la seva progenitora.En aquest...

BARCELONA
 
Moments estel·lars de la Costa Brava
Platja d’Aro

Platja d’or i oblit

Castell- Platja d’Aro
 

Una quarta part de la població de la regió fuma diàriament

manresa
 

Els musulmans es manifesten contra el terrorisme

Barcelona
 

Front contra els incívics que embruten Mataró

mataró
 

Ripoll, entre la indignació, la tristesa i la por

ripoll
 

Montserrat guanya un 12,5% més de turistes fins al juny

monistrol de Montserrat
 

Desfibril·lador nou a la platja de sa Tuna, a Begur

BEGUR
 

Sant Vicenç posarà de nou un bus nocturn fins a Mataró

sant vicenç de montalt