Societat

El bloc del Ramon Mandri de Figueres queda sense ocupes

El tinent d'alcalde, Pere Casellas, explica que la majoria de famílies n'han marxat i que han fet tapiar 11 portes per evitar-hi més ocupacions

Ara reformaran l'edifici i serà per a lloguer social

El bloc del carrer Ramon Mandri del barri de Sant Joan de Figueres, que feia mesos que estava ocupat, l'estan reformant. Segons ha explicat el tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Pere Casellas, les famílies “n'han anat marxant” i ara “amb prou feines queden tres famílies que hi dormen”. Casellas confia que aquest setmana quedarà el bloc buit i el Banc Sabadell, que se'l queda en propietat, hi podrà començar les obres de remodelació. Després, els 24 habitatges que hi ha passaran a formar part de la borsa de lloguer social de la ciutat, gestionat per una associació sense ànim de lucre.

El 9 de novembre hi van portar a terme una operació policial per tallar la llum a l'edifici, ja que les persones que hi estaven ocupant els pisos n'havien punxat la llum i l'aigua. En la majoria de casos no hi havia ni comptadors i la instal·lació elèctrica estava destrossada. “Podia ser un perill, al garatge hi havia aigua i cablejat a terra”, diu Casellas. En aquell moment es va fer públic que 19 dels 24 pisos estaven ocupats i només 5 tenien contracte de lloguer, tot i que feia temps que no pagaven.

Un mes després, Casellas explica que els ocupes han desistit. “A qui ha necessitat anar al menjador social o una dutxa se li ha ofert, però ningú ho ha utilitzat”, diu. Pel que fa a les cinc famílies que sí que tenien contracte de lloguer, se'ls ha buscat pis. Hi estaran de manera temporal, ja que l'objectiu és que tornin al bloc del carrer Ramon Mandri, però pagant el lloguer, destaca el regidor. L'Ajuntament ha fet tapiar l'entrada als pisos que s'anaven buidant per evitar-hi més ocupacions. L'objectiu és buidar l'edifici per començar a reformar-lo i que passi a ser de lloguer social. “El que no farem és reconèixer el dret a fotre una cossa a la porta”, diu Pere Casellas, que recorda que ja s'han fet operacions semblants en blocs ocupats del carrer Alberes i Torres i Bages.

El tinent d'alcalde explica que l'actuació ha complert tres objectius: preservar la seguretat, posar ordre a una qüestió de seguretat i obtenir 24 pisos per a la ciutat. Pere Casellas agraeix a col·laboració que ha tingut amb aquest tema el Consell de Savis del barri gitano, creat recentment. “També veien que era una bomba de rellotgeria”, diu el regidor. La propietat de l'edifici va fer fallida i el Banc Sabadell se'l quedarà pel deute que tenia el propietari. L'entitat bancària calcula que d'aquí a tres o quatre mesos haurà rehabilitat l'edifici.

LA XIFRA

11
habitatges
del bloc del carrer Ramon Mandri són els que han tapiat perquè no els tornin a ocupar il·legalment.

LA FRASE

Hem aconseguit preservar la seguretat, tenir 24 pisos per la ciutat i posar ordre a la situació
Pere Casellas
Tinent d'alcalde de figueres

LA DATA

9.9.2015
és quan van fer una
operació policial en què van tallar la llum als habitatges ocupats: no hi havia ni comptadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia