Societat

La vida social

Nou atractiu turístic escalenc

L'Escala ‘adopta' una tonyina

Una tonyina de prop de 200 quilos fa un mes que s'ha quedat a viure al port de l'Escala, un fet que no s'havia vist mai

S'ha convertit en un reclam turístic, rep visites de gent que li fa fotos i que li porta menjar

L'Escala ha guanyat atractiu turístic i una mascota alhora. Ni més ni menys que una tonyina gegant, d'entre 150 i 200 quilos, que fa un mes que viu al port i s'ha convertit en una autèntica estrella. Rep visites dels veïns, que li porten sardines per dinar, comprades a la peixateria o la màquina que hi ha al port. Fins i tot hi va gent encuriosida de ciutats veïnes. Li fan fotos i vídeos que corren per les xarxes socials i pel WhatsApp i, de retruc, més d'un despistat volent endur-se un retrat de la tonyina ha acabat amb el telèfon al fons del mar. “Ja n'hi ha tres o quatre”, deia un treballador de les drassanes.

La tonyina va arribar el dia 1 de desembre seguint una barca de teranyina. Mentre els pescadors destriaven el peix, l'animal els anava seguint aconseguint menjar fàcil. Des d'aquell dia que ha decidit d'estar-se al port de l'Escala, on continua tenint bufet lliure, mentre pescadors i veïns li porten menjar. No se sap si vol passar-hi una temporada, com aquell que se'n va a passar les vacances a la Costa Brava, o si té decidit traslladar-se definitivament a viure a l'Escala. “Si es queda fins al dia 10, els pescadors ja diuen que tindrà menjar assegurat perquè no se'n vagi”, explica en Salvador, treballador del port. La dona i la filla, l'Olga i la Bruna, l'han vingut a buscar a la feina i aprofiten per veure la tonyina de qui tothom parla. “És espectacular”, diu l'Olga, mentre la Bruna llança una sardina al mar. A prop hi ha l'Ester, que és de l'Escala, i no s'ha volgut perdre l'atracció. I un parell d'amics de Figueres que havien vist un vídeo però que no es pensaven que fos tran grossa.

Alguns ja han batejat la tonyina com l'Esquenapelada, en homenatge al mot que reben els veïns de l'Escala. Això sí, el nom no és oficial. Hi ha qui creu que s'ha de fer una votació primer i fins i tot qui fa broma dient que cal empadronar-la. En tot cas, tothom coincideix que és un fenomen estrany i que fins ara ningú ho havia vist. En Lluís Sureda, pescador, explica que el peix “està domesticat pràcticament”. I diu que dubten si és que la tonyina té algun problema per menjar. “La Guàrdia Civil l'ha vingut a gravar per veure si li passa alguna cosa”, explica.

Ja veurem quant dura el fenomen, però la tonyina va camí de ser la carpa Juanita a l'escalenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses