Societat

Economia solidària també per Nadal

S'obre una botiga al centre de Girona per promocionar productes d'entitats amb un alt valor social, per donar-les a conèixer i augmentar les vendes

L'economia solidària es concreta en un conjunt d'iniciatives promogudes per persones, comunitats, organitzacions i xarxes socials i acadèmiques que posen l'economia al servei de la justícia social i de l'exercici dels drets humans. Hi ha activitats quotidianes que ens permeten portar a la pràctica l'economia solidària, com ara la banca ètica, el micromecenatge, les incipients monedes socials, el comerç just, els horts urbans, les cooperatives de consum, les assegurances ètiques, els bancs de temps o la moda neta, entre d'altres.

Càritas aposta de manera decidida per l'economia solidària per intentar que el sistema econòmic i social sigui més just i que totes les persones puguin viure amb dignitat. Bona part dels esforços per fomentar l'economia solidària es duen a terme des d'Ecosol, l'empresa d'inserció de l'entitat, que ben aviat celebrarà deu anys d'activitats. La inserció laboral és precisament una de les activitats clau de l'economia solidària, en la mesura que intenta adaptar els processos convencionals de l'economia de mercat per poder incorporar-hi persones en situació d'exclusió social, amb l'objectiu de proporcionar-los estabilitat econòmica a través d'una feina remunerada i un itinerari personalitzat de formació i acompanyament.

Aquest Nadal, Ecosol ha obert una botiga temporal al centre de Girona per promocionar precisament els productes de l'economia solidària. A la botiga s'hi poden trobar articles amb un alt component i valor social. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer i augmentar les vendes dels productes que fabriquen entitats i empreses basades en l'economia solidària.

A la botiga s'hi poden trobar diferents productes, com ara Bolsos con Alma, unes bosses fetes a mà a partir de sacs reciclats de Coffe Center; bicicletes de passeig, infantils, de muntanya i plegables outlet, muntades per Ecosol, i bijuteria i complements nadalencs de la mà de la Fundació Ramon Noguera. Durant el Nadal també es pot apostar per l'economia solidària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses