Societat

La Grossa dóna i guanya

Després del desencís de l'edició del 2014, el sorteig especial de Cap d'Any ha tornat a repartir diners de tots els premis en joc

Estancs, llibreries i supermercats de tot el país han estat els encarregats de repartir la sort

La Grossa ha passat un cap d'any tranquil i Elsa Artadi, màxima responsable de les Loteries de la Generalitat, també. El sorteig de la Grossa celebrat dijous a Barcelona
va aconseguir el propòsit d'evitar el desencís del 2014 –quan el primer premi va quedar desert–, i va acabar repartint 15,3 milions d'euros, dels quals 4,1 corresponen a 41 bitlles venuts del primer premi, que va recaure en el número 11168. Amb els números a la mà, Loteries de la Generalitat va complir els objectius d'aconseguir que el seu principal sorteig reparteixi sort i, a la vegada, serveixi per recaptar diners. En aquest sentit, dels 23 milions venuts, 5 milions d'euros es destinaran a finançar programes socials.

Poc després del sorteig, i en el marc d'aquest balanç, la directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, Elsa Artadi, va qualificar d'“èxit total” el desenvolupament del procés. En declaracions a Efe, Artadi va explicar que, encara que no ho van arribar a reconèixer públicament, el fet que el primer premi quedés desert en el sorteig del 2014 va desembocar en una “forta crisi” per a l'organització. Durant tot aquest any, la feina de Loteries ha estat aconseguir que cap número quedés sense vendre's , ni que sigui una mica.

Tot i la satisfacció d'Artadi, és evident que la Grossa va quedar lluny de repartir tot el que s'havia proposat. En el cas del primer premi, per exemple, els 4,1 milions repartits no arriben a la meitat dels 10 milions que s'haurien repartit si s'haguessin venut els 500 bitllets del número sencer. Només un dels 41 bitllets venuts va ser comercialitzat a través d'internet.

La venda via internet no ha acabat de rutllar, però sí que el sistema de distribució a través de comerços de proximitat va afavorir que els premis quedessin molt repartits, ja que es van vendre a través d'estancs, llibreries, quioscos i supermercats de tot el país. Aquest és el cas del segon premi, que va recaure en el número 69631 i que va ser venut en una petita tintoreria de Torredembarra, un supermercat de Barcelona i un altre de Lloret de Mar.

Les caixeres de Lloret

En el cas de Lloret, van ser les caixeres del supermercat Bonpreu les que van vendre, bitllet a bitllet, una sèrie sencera del 69631 i van repartir un total de 650.000 euros. Aquesta mateixa quantitat és la que es va vendre a Torredembarra.

El sorteig es va fer poc abans de dos quarts de dues del migdia des dels estudis de TV3 a Sant Joan Despí. Aquesta va ser una de les novetats d'aquest any, ja que en les dues primeres edicions la cerimònia de fer rodar el bombo i treure els números guanyadors s'havia fet des de la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya, amb públic i autoritats d'assistents.

Cinc padrins van ajudar a triar les boles dels números guanyadors: les
actrius Nina i Lloll Beltran, l'exfutbolista Éric Abidal, i el pilot Isidre
Esteve. En el cas del primer premi, la mà innocent va ser la del guanyador del sorteig en línia Compra a lagrossa.cat i reparteix tu la sort del sorteig, Salvador Capella.

LES XIFRES

15,3
milions
es van distribuir en el sorteig de dijous en algun dels cinc primers premis i les aproximacions.

LES XIFRES

5
milions
d'euros dels diners recaptats per la Grossa es destinaran a programes de Benestar Social.

LES XIFRES

40
milions
d'euros és el glo- bal de l'emissió del sorteig, 20.000 números menys i 10 milions menys que el 2014.
23
milions
d'euros ha distribuït Loteries de Catalunya des que els bitllets es van posar a la venda, el mes de juny passat.
40
milions
d'euros és el glo- bal de l'emissió del sorteig, 20.000 números menys i 10 milions menys que el 2014.
5
milions
d'euros dels diners recaptats per la Grossa es destinaran a programes de Benestar Social.
23
milions
d'euros ha distribuït Loteries de Catalunya des que els bitllets es van posar a la venda, el mes de juny passat.
15,3
milions
es van distribuir en el sorteig de dijous en algun dels cinc primers premis i les aproximacions.

Vendes d'última hora a la seu central

Els treballadors de la seu central de Loteries de Catalunya, al número 639 de la Gran Via de Barcelona, van viure dijous un matí especialment intens havent d'atendre els compradors d'última hora que s'hi van desplaçar per adquirir un bitllet del sorteig de Cap d'Any. En les dues primeres edicions del sorteig, la venda de números de La Grossa s'havia tancat el dia abans, però aquesta vegada es va decidir, com a cas excepcional, ampliar el termini de comercialització fins a la una del migdia del mateix dijous, vint minuts abans que les boles comencessin a rodar als bombos
situats als estudis de TV3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia