Societat

Escoltes figuerencs amb els refugiats sahrauís

Un grup de dotze joves de Figueres ha passat deu dies al camp de Smara

“Tots els objectius del projecte s'han acomplert”, diu Adrià Illa, un dels dotze joves de l'Agrupament Escolta i Guia Sant Pere de Figueres que dilluns van tornar a Catalunya després de passar uns deu dies als camps de refugiats sahrauís. Els escoltes figuerencs han participat en unes jornades per formar joves del campament de Smara, al Sàhara Occidental, com a monitors i monitores de lleure. Entre les activitats que han dut a terme durant la seva estada, els escoltes s'han incorporat a una brigada de voluntaris, organitzada per noies de 18 a 30 anys del campament, i han pogut conèixer de primera mà la realitat dels refugiats. La contribució dels figuerencs anava des d'ajudar en la neteja d'un hospital fins a integrar-se en grups d'atenció per a discapacitats i per a persones grans. Una de les aportacions dels escoltes ha estat una guia pedagògica amb 80 jocs i activitats basats en material de recuperació i reciclatge. La iniciativa era part del projecte Junts pel Lleure, que vol impulsar l'intercanvi cultural, lúdic i social entre els campaments de refugiats sahrauís de Smara i l'agrupament.

L'objectiu final és que els mateixos joves del campament puguin organitzar les seves activitats de lleure amb continuïtat. Un altre dels objectius és sensibilitzar la població catalana sobre la situació del poble sahrauí. Per això entre els figuerencs hi havia dos professionals del sector del cinema, que han enregistrat totes les activitats que s'han dut a terme durant l'estada. Aquest material serà la base d'un documental en format de vídeo (que es preveu que estigui a punt per les fires de Figueres), que servirà per a conscienciar sobre la situació d'aquests refugiats al nostre país. Junts pel Lleure l'impulsa el grup de Truc 2 de l'agrupament, format per nou nois i noies d'entre 17 i 19 anys i tres adults voluntaris. Entre els joves del grup hi ha en Hali, originari del campament de Smara, fet que ha despertat l'interès del grup per la realitat dels campaments sahrauís. El projecte té el suport de l'Ajuntament i La Cate de Figueres i la col·laboració de la productora Nao Cinematografica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró