Societat

Barcelona vol atraure més turisme de salut

La Generalitat i Turisme de Barcelona s'alien amb centres privats per augmentar en un 20% la demanda internacional

Un grup d'hospitals i centres mèdics de Barcelona s'han aliat amb el consorci de Turisme de la ciutat i amb la Generalitat per crear la marca Barcelona Medical Destination, amb l'objectiu de promocionar Barcelona i Catalunya a l'estranger com a destinació d'excel·lència en medicina. Uns 20.000 ciutadans estrangers viatgen anualment a Catalunya per rebre tractament en algun dels centres sanitaris privats que han pres part en aquesta iniciativa.

Els centres sanitaris privats implicats en el nou projecte formen part d'alguna de les dues organitzacions pioneres en la promoció del turisme mèdic a Catalunya. D'una banda, Barcelona Medical Agency (BMA), que agrupa vuit hospitals (Quirón, Teknon, Dexeus, Barnaclínic, Plató, Sant Joan de Déu, Guttmann i Puigvert) i, de l'altra, Barcelona Centre Mèdic (BCM), on hi ha centres com la clínica Sagrada Família i Barraquer.

L'objectiu és que la quota de mercat internacional augmenti un 20% en dos anys. Ara mateix, els pacients de Rússia i l'Europa de l'Est són els que més trien Barcelona com a destí sanitari, però hi ha altres mercats emergents, com el golf Pèrsic i el nord d'Àfrica, i d'altres que es volen potenciar com ara la Unió Europea i l'Amèrica Llatina, segons explica el secretari general de BMA, Antoni Arias.

Barcelona Medical Destination disposarà aquest any de 300.000 euros (200.000 de Turisme de Barcelona i de l'Agència Catalana de Turisme, i la resta, de BMA i BCM) per fer promoció en congressos i jornades comercials internacionals. Les primeres cites seran a Washington, Moscou i Dubai.

LA XIFRA

20.000
pacients
estrangers atenen cada any la vintena de centres privats catalans que han pres part d'aquesta iniciativa.

Prioritat per als centres i per a metges de prestigi

Cada cop és més habitual que els centres sanitaris privats disposin de departaments destinats a ampliar el mercat internacional. Només el grup Quirón, per exemple, atén cada any 8.500 pacients estrangers als seus centres hospitalaris de Barcelona (hospital Quirón, hospital Dexeus, Centre Mèdic Teknon i Institut Oftalmològic Quirón Salut). D'altra banda, alguns metges de prestigi també s'han convertit en reclam de la medicina catalana. De fet, un grup de metges va impulsar el 2012 l'associació Barcelona International Medical Academy (BIMA) per atraure pacients de l'estranger. A Europa, la República Txeca i Turquia estan apostant fort per captar turisme mèdic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia