Societat

El nou centre d'interpretació del vi de Calonge, per l'any que ve

La reacció del projecte es farà al llarg del 2016 i el cost de la instal·lació s'ha calculat en uns 600.000 euros

El centre d'interpretació del vi de Calonge serà una realitat l'any 2017, segons té previst l'Ajuntament de la ciutat que impulsa la idea, que al llarg d'aquest any quedarà plasmada en un projecte constructiu. El centre s'adequarà en el convent de les Monges i té l'objectiu de potenciar el turisme enològic i difondre el coneixement de la tradició vitivinícola del municipi. El càlcul inicial de costos desvetlla que la construcció del centre obligarà a assumir una despesa que s'acosta als 600.000 euros.

Està previst vincular el centre a la Càtedra de Cultura, Gastronomia i Turisme Calonge-Sant Antoni. D'una banda, l'equipament funcionaria com a aparador de la població, amb la voluntat de muntar exposicions, concerts, sopars i celebracions i, de l'altra, es vol que tingui un vessant com a espai gastronòmic i enològic, amb una zona d'exposició a la planta baixa, una sala de tastos, degustació i taller culinari i un bar i una terrassa a la planta superior.

El centre d'interpretació del vi també disposarà d'espais exteriors com són el pati o les terrasses que estaran adaptats per acollir esdeveniments, i també disposaran d'espais de descans com una placeta.

L'antic convent de les Monges és un edifici amb història, quan Dominga Juera va demanar a l'Institut de les Carmelites de la Caritat que s'hi instal·lin per fundar-hi una escola per a noies, i al novembre d'aquell 1894 hi van venir per residir-hi 5 monges.

Durant la Setmana Tràgica va ser abandonat el convent i se'n va destruir l'interior, però l'any 1910, gràcies a una subscripció pública de restauració van poder tornar-hi les monges. Aquest col·legi va tenir una transcendència especial durant la postguerra i les monges van continuar la seva feina fins al 1973. Posteriorment, l'edifici va acollir el parvulari i, fa poc, l'Ajuntament ha rehabilitat la façana de la capella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.