Societat

El pressupost de Joventut d'Olot, decidit pels usuaris

L'Ajuntament posa a disposició dels joves 10.000 euros per als seus projectes i els n'encarrega la gestió

Les propostes es presenten i s'escullen en el marc d'una assemblea oberta a tothom

Deu mil euros és la quantitat del pressupost municipal d'enguany que gestionaran tots els joves d'Olot que ho vulguin. L'àrea de Joventut i Educació de l'Ajuntament ha convocat pel 19 de febrer, de 19.00 a 21.30 h a l'Espai ideal, l'assemblea del projecte de pressupost participatiu, sota el lema d'Idea-la.

L'Institut Municipal d'Educació i Joventut i de l'IDEAL-Oficina Jove de la Garrotxa vol que els joves facin arribar les seves propostes a l'Ideal fins al 12 de febrer. Els projectes presentats poden ser de tots els àmbits, però sempre amb els mateixos joves com a centre principal dels seus objectius i per a activitats públiques.

L'objectiu és que els joves siguin part activa i protagonistes de les accions, projectes i activitats que es desenvolupen a la ciutat en l'àmbit juvenil i es pretén impulsar la seva participació tant com a generadors i gestors d'idees com a ciutadans amb poder de decisió.

L'assemblea s'estructurarà en tres parts. Primer, es durà a terme la presentació de propostes, després la votació consensuada i la votació individual. Un cop finalitzi la votació individual, es procedirà al recompte final, a l'exposició de les propostes escollides i a un berenar per als assemblearis.

Per assistir a l'assemblea, no cal haver fet cap proposta. Hi estan convidades totes les persones d'entre 12 i 29 anys que ho vulguin.

Els promotors del projecte Idea-la recorden que la clau de volta de tot plegat és la implicació juvenil, ja que són els mateixos joves els que lideren i gestionen els projectes escollits amb el suport de l'Institut Municipal d'Educació i Joventut i l'Ideal-OJG.

Per fer la promoció del projecte els joves Pau Àvila i Joel Santaeulària han preparat un vídeo a partir d'un experiment social que es va instal·lar el passat dia 19 de desembre al davant de Sant Esteve.

Durant l'any 2015 s'han dut a terme diferents activitats juvenils que van ser escollides a l'assemblea del pressupost participatiu i que, segons els tècnics d'Educació i Joventut de l'Ajuntament d'Olot, van tenir un gran èxit i han animat a continuar amb aquesta proposta. La bona rebuda, la qualitat dels projectes realitzats, com també l'aposta per la participació i la implicació dels joves per part de l'IME i de l'Ideal-OJG han fet que aquest any es repeteixi l'experiència amb la mateixa quantitat de diners per repartir. Un total de 6.500 joves de la capital garrotxina, doncs, tenen l'oportunitat de proposar i fer prosperar els seus projectes. Només cal que siguin d'interès públic.

LA XIFRA

10.000
euros
és la quantitat de diners que gestionaran directament els joves d'Olot que participin en el projecte Idea-la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES