Societat

El Celler de Can Roca i la UdG s'uneixen per crear un centre d'investigació

Serà un espai de recerca i formació en el camp de la gastronomia, la restauració i l'alimentació

La primera iniciativa és un curs gratuït en línia de cuina al buit

La Universitat de Girona (UdG) i El Celler de Can Roca crearan el Centre d'Innovació en Gastronomia de Girona, un espai mixt de recerca, innovació i formació especialitzades en el camp de la gastronomia, la restauració i l'alimentació, segons el conveni que van signar ahir les dues parts. Entre les primeres iniciatives, s'impartirà un curs gratuït i a distància d'introducció a la cuina al buit, a càrrec de Salvador Brugués –cuiner especialista en la tècnica de la cocció a baixa temperatura– que començarà a mitjan març.

Segons una nota feta pública ahir, el conveni signat entre les dues parts parteix de la voluntat d'esdevenir “un referent nacional i internacional que contribueixi a identificar Girona com a territori gastronòmic d'excel·lència.”

Per Joan Roca, conseller delegat d'El Celler de Can Roca, l'establiment d'aquesta nova línia de col·laboració entre la Masia (I+R) i la UdG és “una suma d'esforços amb la voluntat de compartir coneixement i tecnologia en el sector de l'alimentació i la restauració, per al seu progrés tècnic i gaudi de la societat”. Per la seva banda, el rector de la UdG, Sergi Bonet, afirma que aquesta iniciativa conjunta situa les dues entitats en “una posició capdavantera pel que fa a la recerca, la innovació i la formació en el camp de la gastronomia, la restauració i l'alimentació”.

Amb aquesta iniciativa, la UdG posa a l'abast de La Masia (I+R) d'El Celler de Can Roca tota la seva potència investigadora i instal·lacions, en el marc del Campus de l'Alimentació i la Gastronomia, de manera que se sumen les experteses d'ambdues entitats en aquest camp del coneixement.

Precisament, el Campus de l'Alimentació i la Gastronomia de la UdG és una plataforma que facilita la transferència de coneixement i tecnologia cap a les empreses i institucions i, alhora, una estructura per dinamitzar l'ecosistema innovador d'aquests sectors. El Centre d'Innovació en Gastronomia de Girona durà a terme les seves activitats tant a La Masia (I+R) com al campus de la UdG, segons la seva naturalesa, i posarà en marxa programes formatius especialitzats, principalment en les modalitats formatives basades en les TIC, en l'àmbit de l'alimentació, la gastronomia i les tècniques culinàries.

Primeres iniciatives

Una de les primeres activitats del Centre d'Innovació en Gastronomia de Girona és un curs gratuït i a distància d'introducció a la cuina al buit, que començarà a mitjan març –les inscripcions ja estan obertes–. La tipologia d'aquest curs és el que es coneix com a massive open online course (MOOC). Aquests cursos està dirigit a tothom des de particulars a professionals que vulguin aprofitar. en aquest cas, les tècniques de la cuina al buit.

Una de les característiques d'aquests cursos és que són visuals. Per això, el MOOC d'introducció a la cuina al buit ha estat rodat íntegrament a la cuina d'El Celler de Can Roca i a La Masia (I+R). Impartit per Salvador Brugués, cuiner especialista en la tècnica de la cocció a baixa temperatura, el curs ofereix les bases i la tècnica de la cuina al buit des de l'experiència del restaurant. Aquesta tècnica s'emmarca en el corrent de la cocció a baixa temperatura, que cou el producte amb el màxim respecte i amb un resultat final de gran qualitat organolèptica. Aquest curs s'ofereix a través de MiríadaX, una iniciativa de Telefónica i Universia, que és la segona plataforma mundial de MOOC i la primera en llengua castellana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera