Societat

Un edifici en desús farà de casa d'emergència a Vidreres

L'antiga casa del metge es convertirà el 2017 en habitatge per a persones desnonades o víctimes de violència de gènere

L'espai ocuparà el primer pis de la futura seu municipal de Serveis Socials

L'Ajuntament de Vidreres convertirà un edifici en desús (l'antiga casa del metge) en una casa d'emergència. La voluntat de l'equip de govern, de CDC, és que entri en funcionament el març de l'any 2017, segons assenyala la regidora de Benestar Social, Margarita Solé.

En el segon mandat amb Jordi Camps d'alcalde, l'equip de govern ha volgut tenir el primer habitatge social del municipi. Segons explica Solé: “Vidreres no té parc d'habitatges socials i, per això, hem cregut oportú utilitzar un edifici municipal en desús. El propòsit és ajudar aquelles famílies que es trobin en situació d'emergència per un desnonament, per una desgràcia a casa seva o per alguna causa de violència de gènere.”

Solé comenta que en el mandat anterior a Vidreres van haver d'atendre un cas urgent: “Va ser derivat a una fonda. L'Ajuntament i el Consell Comarcal ens vam fer càrrec de les despeses.”

L'antiga casa del metge també ha fet les funcions de jutjat de pau i d'oficines de Serveis Socials, cosa que en el futur tornarà a ser: “La casa funcionarà a partir dels informes tècnics dels Serveis Socials que faran una valoració de la situació de la família.”

Hi gasten 90.000 euros

En el pressupost per al 2016, l'equip de govern ha inclòs una partida de 90.000 euros per fer obres a l'antiga casa del metge, que és al carrer Costa Brava, a tocar del centre d'atenció primària (CAP).

La reparació de la finca inclou la casa d'emergència (primer pis) i la futura seu municipal dels Serveis Socials (planta baixa) –hi haurà accessos independents. Benestar Social tindrà un espai de recepció, dos despatxos, una sala de reunions i un bany.

LA FRASE

No ens hem emmirallat en cap municipi. [...] A Vidreres, li faltava un habitatge per a emergències
Margarita Solé
regidora de benestar social (CDC)

Dos dormitoris i un màxim de vuit persones

La casa d'emergència compartirà edifici amb la seu municipal de Serveis Socials. L'Ajuntament de Vidreres té delegats els projectes municipals als arquitectes del Consell Comarcal de la Selva, que enllesteixen el projecte constructiu de l'obra. La previsió és que a la casa d'emergència, de 70 m² de superfície, i hi puguin viure “per un temps determinat” un màxim de vuit persones, precisa Solé. La casa tindria dos dormitoris, una cuina menjador, una sala d'estar i un bany complet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva