Societat

El PSC apressa a tancar un pacte de govern amb Colau abans de Setmana Santa

Collboni vol resguardar les negociacions amb BComú, ja en curs, del context polític general

Les converses entre l'executiu i ERC se cenyeixen al pressupost

El govern d'Ada Colau i el PSC ja mantenen negociacions formals per intentar arribar a un acord de govern a l'Ajuntament de Barcelona. Uns contactes a dues bandes que, ara mateix, estan en la fase inicial de definir uns objectius programàtics marc de mandat, i que són paral·lels a l'elaboració del pressupost d'aquest exercici i el pla d'actuació municipal (PAM), del qual l'executiu de BComú presentarà avui una primera proposta. Aquestes tres potes són les que hauran de cimentar una eventual entesa estable, ja que en altres qüestions transcendentals –entengui's el repartiment de carteres– el terreny ja està més sembrat. Amb tot això, els socialistes no volen que les converses s'eternitzin. “Seria raonable tenir-ho tancat abans de Setmana Santa”, va avançar ahir el president del grup del PSC, Jaume Collboni. El termini, coincideix amb el que Colau té al cap.

La seva predisposició a l'acord, però, no va evitar que el cap de la bancada socialista fes un toc d'alerta a BComú: “Veiem un govern poc centrat en la ciutat i més preocupat per crear partits o per la situació de Podem”, va manifestar Collboni. Malgrat aquestes crítiques, el PSC vol que les qüestions que afecten el marc polític català –el procés– o l'estatal quedin fora del pacte de govern. Una fórmula és que els dos partits tinguin pactat, ja d'entrada, gaudir de llibertat de vot quan s'hagin de debatre aquests afers en ple o comissió.

Si bé en els últims dies sembla haver suavitzat la seva oposició inicial, ERC continua sense veure's en un eventual executiu en què hi hagi el PSC. “És molt difícil que compartim govern”, va resumir ahir el president del grup republicà, Alfred Bosch, en una entrevista a BTV. En aquesta tessitura les converses que Colau ha mantingut, i manté, amb ERC estan orientades al pressupost. La voluntat és que aquesta carpeta es tanqui com més aviat millor, ja que l'escenari actual d'uns comptes prorrogats contraria BComú. Des del punt de vista polític però també financer, ja que, segons els càlculs del PSC, la no aprovació d'un pressupost pot arribar a provocar una caiguda d'inversió calculada en 193 milions d'euros en comparació amb la liquidació de l'exercici del 2015.

LA FRASE

Veiem un govern poc centrat en la ciutat i més preocupat per crear partits o per la situació de Podem
Jaume Collboni
president del grup municipal del psc a Barcelona

Flagell pel tramvia per la Diagonal

L'oposició municipal vol aprofitar el recent anunci que posa data –2017– a l'inici de les obres de connexió de les dues xarxes de tramvia a través de la Diagonal per tornar a burxar el govern d'Ada Colau. En el ple de divendres el grup de CiU presentarà una proposició que insta a no encarregar el projecte constructiu fins que no s'hagin analitzat les conclusions dels estudis tècnics que ha encarregat l'Ajuntament de Barcelona sobre aquesta unió. “Aquest no ha de ser un debat polític, sinó tècnic”, justificava ahir el portaveu de CiU, Joaquim Forn. Aquesta visió de prudència és compartida pel PSC. El PP, per la seva banda, presentarà un prec perquè es descarti aquesta connexió, amb l'argument que el resultat de la consulta de la Diagonal del 2010 no va representar, només, un no a la reforma de l'avinguda, sinó també al tramvia. “No diem res que no diguéssim aleshores”, va reblar Alberto Fernández Díaz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona