Societat

L'antic escorxador de la Bisbal serà la seu de l'escola del circ i la biblioteca nova

Es recupera el reallotjament provisional de l'equipament plantejat el 2013

La pròxima rescissió del contracte amb Obycall provoca el replantejament

El nou govern de la Bisbal (ERC, la CUP i ICV-EUiA) ha posat fil a l'agulla per habilitar l'antic escorxador com a seu provisional de la nova biblioteca i també de l'escola del circ, que no disposa d'una seu permanent. La biblioteca ocuparà l'edifici central i l'ala dreta, mentre que l'escola de circ tindrà la seu a l'espai lateral esquerre, una sala de 6 metres d'amplada i 15 de llargada que té l'alçària suficient. El regidor de Cultura, Carles Puig, va explicar l'aposta per l'escola del circ, en un espai en què es preveia fer un bar. “La Bisbal és ceràmica, però també és circ. No podem desaprofitar els valors que tenim”, assenyalava Puig, que es marcava l'objectiu de tenir les obres en marxa a principis del 2017. “Seria fantàstic”, manifestava. Una seu permanent per a l'escola de circ seria, segons afirma Puig, un “atractiu per a companyies estables que podrien venir-hi a fer classe”.

La proposta d'habilitar la biblioteca nova a l'espai de l'escorxador la va posar sobre la taula l'any 2013 el govern (PSC-CiU) com a mesura provisional davant la falta de sentència. Pocs mesos després aquesta proposta va deixar de plantejar-se perquè es va considerar que no hi havia més remei que acatar la sentència, que s'acabava de saber. Ara fa un any, a mitjan març del 2015, es va saber que l'empresa Obycall havia entrat en concurs de creditors i les obres de rehabilitació de l'espai annex ara a la biblioteca nova no es van poder reprendre, després que s'haguessin aturat en saber-se que la sentència podria fer enderrocar una part de l'estructura nova i el projecte constructiu tenia elements comuns.

Es donava la circumstància que quan es va donar a conèixer el concurs de creditors d'Obycall feia poc que es tenia autorització judicial per reprendre les obres de rehabilitació de l'antic escorxador, continuació que s'havia posat en qüestió pels elements constructius conjunts.

Ara s'espera que es rescindeixi finalment el contracte amb l'empresa que va fer fallida i que es puguin reprendre les obres, després de tornar-les a treure a licitació. Posteriorment, la nova fase constructiva es trauria també a licitació. Aquesta segona fase serviria bàsicament per convertir en independents els serveis que eren comuns als dos edificis. La partida per fer-les penjarà del pressupost del 2016, que s'aprovarà en les pròximes setmanes.

LA XIFRA

146.800
euros costarà
obrir l'equipament i fer-lo servir provisionalment com a biblioteca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA