Societat

Salut vol un decret perquè les infermeres puguin fer receptes

El conseller de Salut, Antoni Comín, vol disposar d'un decret propi que reguli la prescripció de medicaments després del reial decret pel qual els infermers no tenen capacitat d'indicar fàrmacs i tractaments als pacients sense l'autorització d'un metge. Comín es va reunir ahir amb els representants del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya per abordar la situació d'aquest col·lectiu i va anunciar un paquet de mesures per resoldre la situació d'inseguretat jurídica en què es troba. “Hem activat trobades fluides amb totes les parts i sabem que ens posarem d'acord en el contingut d'aquest decret català, que volem construir amb el màxim consens i incloent-hi el màxim d'actors possibles”, va dir Comín, qui també va garantir que el decret “disposarà de tota la cobertura jurídica necessària”.

Salut presentarà un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem. En aquest sentit, el Suprem ja va denegar ahir la suspensió cautelar del decret que havien demanat el sindicat d'Infermeria Satse i el Consell General de l'Infermeria, a nivell estatal, de forma que segueix vigent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia