Societat

Multes de 150 euros per ocupació de CX a Lleida

El jutjat d'instrucció número 2 de Lleida ha condemnat a 150 euros de multa cinc dels catorze activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) jutjats per haver ocupat l'oficina d'un banc durant tres dies. Els condemnats ja han anunciat que apel·laran contra la sentència, que consideren injusta. Segons la PAH, és la primera sentència condemnatòria d'aquestes característiques contra activistes antidesnonaments a Ponent. Durant el judici de faltes, el ministeri fiscal va modificar la seva qualificació d'un delicte d'usurpació a un de permanència en establiment obert al públic, i va retirar els càrrecs contra nou acusats.

La sentència els obliga a pagar 150 euros per haver-se quedat dins de l'oficina de Catalunya Caixa de la plaça Sant Joan de Lleida fora de l'horari d'obertura al públic en contra de la voluntat del titular. En concret, l'ocupació per reclamar solucions per a tres casos de desnonament va ser entre el 12 i el 15 de novembre. Una de les condemnades, Dolors Ortiz, considera totalment injusta la sentència, ja que assegura que durant l'ocupació només esperaven una negociació que mai va arribar i no van fer cap dany a l'oficina. Per això, l'advocat de la PAH presentarà recurs a mesura que arribin les sentències condemnatòries. “Ens volen fer agafar por, però de por no en tenim: estem a punt de perdre casa nostra, no tenim res a perdre”, ha dit Ortiz.

La PAH de Lleida té un altre procés judicial obert amb 11 activistes imputats per l'ocupació durant 30 hores d'una sucursal del BBVA a la rambla Ferran, els dies 26 i 27 de novembre. En aquest cas, la denúncia del banc els atribueix delictes més greus –pertorbació de l'activitat normal de l'oficina, coaccions, danys i també d'entrada per la força o de permanència en establiment i oficina fora de l'horari d'obertura–, pels quals podrien rebre condemnes de fins a 6,5 anys de presó. La PAH considera aquesta denúncia “desproporcionada”: “Per una protesta pacífica podem ser condemnats a una pena superior a la pena que ens demanarien si haguéssim atracat el banc”, segons David Martín, portaveu de la plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona