Societat

dies de vi i roses

Entre desfilada i desfilada

A la passarel·la 080 han destacat molts dissenys, però hi ha un pentinat que ha triomfat: la cua de cavall

Al Saló Daurat de la Casa Llotja de Mar van lluir de dimarts a dijous una vintena de vestits de Pedro Rodríguez, meravellosament cuidats, de l'armari de Carme Ensesa Brillas, filla de l'empresari gironí Joaquim Ensesa, però divendres els van haver de retirar perquè s'hi pogués celebrar un aperitiu en honor de Manolo Blahnik. “Ell volia veure'ls exposats, però m'han comentat que hi havia massa risc que es taquessin”, explicava la propietària de les joies tèxtils entre copes de cava i canapès.

A la presentació de la mostra, una de les activitats paral·leles
de la 080 Fashion Week, que ahir va tancar portes, hi va assistir dimarts l'exmodel de Rodríguez Francina Díaz: “Muntava els vestits al teu cos com si fossis una escultura i mai et clavava una agulla”, deia, i recordava que aquell dia feia exactament 26 anys que el mestre i fundador als anys quaranta de la Cooperativa de la Alta Costura havia mort.

Els dissenys que s'hi van poder veure estaven tots pensats per a Carme, amb qui tenia una gran afinitat. Pedreria a l'esquena, drapejats posteriors que s'uneixen a la cintura, abrics amb quatre botons i pell als baixos, transparències discretes... I una història darrere de cada peça. Per exemple,
la d'un de blau fosc de vellut de silueta elegant: “Me'l va fer emprovar per anar a un casament i m'anava perfecte, però quan va arribar el dia de lluir-lo gairebé no podia caminar de tan estrets que havia cosit els baixos! Em va dir que ho havia fet expressament perquè caminés molt a poc a poc i tothom pogués veure el vestit!”, explicava Carme al costat de la seva filla Hilda Bencomo, alma mater de la mostra i també de
la donació fa uns anys al Museu Tèxtil i de la Indumentària de
341 peces que Pedro Rodríguez va confeccionar per a la seva àvia María Brillas.

Els vestits es troben ara a l'actual Museu del Disseny, a més d'altres que el creador hi va cedir quan hi havia de directora Rosa Maria Martín i Ros, que recordava amb nostàlgia el poc temps que va estar oberta una sala dedicada al mestre: “Era un contenidor de petites joies”, deia. A Manolo Blahnik, que es considera fill d'aquesta època d'esplendor de la costura i l'entusiasma envoltar-se de bellesa, li hauria encantat firmar els exemplars del seu llibre entre les sedes de Rodríguez. Es va haver de conformar amb l'admiració i l'afecte dels molts assistents a l'aperitiu.

Judit Mascó, que el va entrevistar per a un programa televisiu, m'explicava després de la desfilada de Yerse que té uns Manolos de saló amb taló baixet i amb una joia que ja tenen anys i que es posa de tant en tant. “És que quan te'ls poses et sents guapa, t'apugen el look”, assenyalava Cristina Brondo, que aviat començarà rodatge d'un nou film amb David Verdaguer.

El mateix dia ocupaven la primera fila de Menchén Tomàs Santi Millán i la seva dona amb Dafne Fernández, que duia un llarg i monacal vestit de la firma. En la desfilada de Custo vam veure Fiona Ferrer amb una bossa amb missatge (“Un pot estar solter, casat o penedit”), Lucrecia, Marc Clotet i Helena Rakosnik, que va acompanyar la primera dama, Marcela Topor, en el seu debut a la primera fila de la 080 en la desfilada de Sita Murt.

Estava previst que Josef Ajram tornés a desfilar per a Miquel Suay, però en l'últim moment va desistir perquè tenia un compromís amb una altra marca. Dani Alves, en canvi, no va faltar a la cita amb la moda en una setmana en què Shakira, sense Piqué, aixecava expectació en l'estrena del film Zootrópolis a Barcelona. El jugador va anar a veure desfilar amb la llenceria de TCN el seu amor, Joana Sanz, que ja era model professional abans de sortir amb ell. La guapa canària no era l'únic rostre femení conegut. Hi destacaven Rocío Crusset (filla de Mariló Montero), la bella Afrodita Dorado, Daniela Braga (que desfila per a Victoria's Secret), la gaditana Mayka Merino (una de les models del moment després d'obrir la desfilada de Prada per a la primavera 2016), Desirée Cordero (Miss Espanya 2015) i Marina Pérez.

En aquesta edició, hem vist les models vestides amb diversitat d'estils, però a la passarel·la hi ha hagut un pentinat que ha triomfat per sobre de tots: la cua de cavall. Els equips de Teens&Trends, Redken i Raffel Pages n'han fet de totes les maneres: altes, baixes, amb volum, sense volum... Ja podeu anotar la tendència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa