Societat

El jutge deixa en llibertat el pederasta dels Maristes

Benítez confessa que va abusar d'alumnes de l'escola de Sants

El jutge li retira el passaport i li prohibeix treballar amb nens

Hi ha cinc denúncies de víctimes a Mossos

Llibertat provisional amb la retirada del passaport i la prohibició de treballar amb menors per a l'exprofessor de gimnàstica de l'escola dels Maristes de Sants - Les Corts i pederasta confés, Joaquín Benítez. El titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, Miguel Ángel Tabarés, ha decretat aquesta mesura contra Benítez, a qui acusa d'abusos sexuals. Per ara hi ha cinc casos de víctimes que han denunciat els fets a la comissaria dels Mossos.

La jornada judicial ha estat llarga. Benítez va entrar al jutjat de la Ciutat de la Justícia de Barcelona passades les onze del matí, amb la jaqueta tapant-li la cara i amb tres agents dels Mossos d'Esquadra que el custodiaven i que el van anar a buscar al poble de l'Alt Empordà on viu amb el seu germà. Poc abans de les dues del migdia, el magistrat Tabarés —que és en funcions de guàrdia— va acordar la detenció en dependències judicials de l'exprofessor de gimnàstica, després de declarar durant una hora i mitja, amb un advocat d'ofici. La seva declaració va ser genèrica pel que fa als abusos sexuals als menors, segons fonts judicials. Per això, a la tarda el jutge va citar declarar com a testimonis els dos periodistes d'El Periódico que el van entrevistar divendres passat a casa seva per si els havia donat més detalls del nombre de possibles víctimes. La confessió de Benítez als periodistes també va ser a grans trets: No va detallar-los casos de menors vexats, només que va estar tres dècades treballant als Maristes del barri de Sants.

En aquest sentit, Manuel, el pare del menor abusat el 2009 i que ha destapat aquest cas de pederàstia, ha anat aquesta matí a la Ciutat de la Justícia i ha afirmat que dilluns es personarà com a acusació particular. “Fa set anys que no puc abraçar al meu fill, i ahir ho va fer i em va donar les gràcies”, ha assegurat emocionat. Per la seva part, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha declarat que l'escola dels Maristes “hauria d'haver estat més exigent en el moment en què hi ha sospites” d'abusos sexuals per part d'un professor del centre, en declaracions a Rac1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona