Societat

Cambodja deportarà avui el català sospitós de la mort de l'enginyer de l'Albi a Tailandia

Artur Segarra va ser detingut ahir a la ciutat cambotjana de Sihanoukville

El català Artur Segarra, principal sospitós de l'assassinat de l'empresari d'Albi David Bernat, serà lliurat aquest dilluns a les autoritats de Tailàndia després de ser detingut ahir a Cambodja, segons han informat fonts policials.

Segarra, de 37 anys, va ser detingut diumenge a la localitat costanera de Sihanoukville, al sud de Cambodja, després de ser reconegut per uns ciutadans espanyols, que van donar l'alerta a la policia.

El presumpte autor del crim ha estat traslladat avui per carretera cap a la localitat fronterera de Koh Kong, on serà lliurat a les autoritats tailandeses, segons han informat fonts de la policia cambodjana.

Està previst que Segarra arribi a l'aeroport de Bangkok cap a les 13.00 hora local d'on serà traslladat a comissaria, ha declarat a un portaveu de la policia tailandesa.

El general de la Policia Panya Mamen, cap de la investigació criminal, ha afegit que avui s'emetrà una ordre d'arrest contra “el principal sospitós” de l'assassinat de Bernat, tot i que ha evitat esmentar el nom.

Segarra va fugir de Tailàndia divendres passat en ser identificat per un grup de tailandesos que veia les notícies quan es trobava sopant amb la seva parella tailandesa a la província de Surin, propera a la frontera amb Cambodja.

El vehicle de fugida, una motocicleta vermella de la marca Honda, va ser trobat abandonat prop de la frontera el matí de dissabte per les autoritats tailandeses.

La seva parella, Pridsana Saeng-Ubon, va ser detinguda i interrogada el dissabte, el que va permetre a la policia trobar l'apartament a Bangkok en el qual creu que Bernat va ser retingut i assassinat.

Segons la investigació forense, Bernat, d'uns 40 anys i natural d'Albi, va morir per asfíxia entre el 25 i el 27 de gener després de ser torturat.

Les primeres restes del cos de la víctima, esquarterat en set parts, van ser trobats el passat dia 30 en el riu Chao Phraya, que travessa Bangkok, i des de llavors n'han aparegut més disseminats en l'aigua.

La policia tailandesa creu que Bernat va ser segrestat i extorsionat amb l'objectiu d'aconseguir accés als seus comptes bancaris a Singapur.

La investigació va detectar “moviments de grans quantitats de diners” des dels comptes de Bernat cap a bancs a Espanya i Tailàndia, entre les quals es trobaria el compte d'Artur Segarra, que segons la premsa local hauria rebut uns 900.000 euros.

Segarra va ser gravat per càmeres de seguretat retirant grans quantitats de diners de caixers automàtics de Bangkok i de municipis dels voltants dies després de la desaparició de Bernat.

Un tailandès amic de la dona també ha estat detingut per la seva presumpta participació en el crim, en què la policia sospita que hi ha més persones involucrades.

El detingut va ser vist conduint diverses vegades una camioneta negra acompanyant Segarra als caixers, segons el diari The Nation.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona