Societat

societat

Els periodistes danesos admeten que Morín va informar-los

Tres periodistes de la televisió pública danesa que van enregistrar amb càmera oculta les clíniques de Carlos Morín a Barcelona, informació amb la qual es va obrir la investigació penal contra ell el 2007, van explicar ahir, per videoconferència a l'Audiència de Barcelona, que volien mostrar que en aquells centres es practicaven avortaments a dones en avançat estat de gestació. La seva declaració no acceptada és el que el Suprem va justificar el 2013 per fer repetir el judici contra el doctor i deu col·laboradors, absolts per l'Audiència de Barcelona en considerar que havien actuat correctament en cent avortaments sota sospita.

Sally Hamilton, la periodista danesa i embarassada de 31 setmanes que es va fer passar per falsa avortista, va explicar que el doctor Morín va informar-la dels requisits que calien per fer-li la intervenció i que “li va assegurar” que li ho faria. Va admetre que va haver d'omplir un test psicològic, que va qualificar de ”tràmit”, i va ser visitada per un psiquiatre, que no recordava. No obstant això, la defensa del matrimoni Morín, exercida pels advocats Miguel Capuz i Fernando Martínez, van aportar documentació en què informen Salut que els ha visitat una pacient danesa, i que després de dues visites psiquiàtriques li neguen la intervenció. El productor del programa va explicar que “és habitual usar càmeres ocultes a Dinamarca per denunciar irregularitats de salut”. Interrogat per l'advocada Olga Tubau, va admetre que el 2007 van venir a Barcelona a declarar al jutjat com a testimonis, amb els bitllets pagats per una “entitat molt interessada”, però sense recordar el seu nom. Avui comencen a declarar les dones .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.