Societat

Un monitor de menjador dels Maristes, tercer acusat d'abusos

L'escola de les Corts ja té tres treballadors investigats per pederàstia

El responsable dels Maristes no entén el silenci de l'escola i de l'orde a la província de Catalunya

Un altre treballador del col·legi Maristes Sants-les Corts, en aquest cas un monitor del menjador, va ser detingut el mes de desembre en relació amb la denúncia de 5 menors per presumptes abusos sexuals, segons es va saber ahir. Aquest nou cas l'investigarà el jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, que ha acordat l'obligació del monitor de comparèixer periòdicament al jutjat i de no apropar-se a l'escola.

Amb aquest ja són tres els treballadors d'aquesta escola marista de Barcelona denunciats i investigats per diversos casos de pederàstia: Joaquín Benítez, pederasta confés sobre el qui van plovent denúncies (de moment en té deu); un professor que, en aquest cas, ha estat acusat per una nena, i el monitor del menjador, que ha estat denunciat per 5 menors.

Que se sàpiga, en cap d'aquests tres casos ni la direcció de l'escola ni l'orde dels Maristes a Catalunya no va prendre cap mesura judicial. Des que va esclatar l'escàndol dijous passat els Maristes han fet públics dos comunicats on expliquen que en tenir coneixement del cas Benítez el 2011 es van posar a disposició de les famílies i la justícia i el van acomiadar. En una segona nota, asseguren que en tots els casos que han conegut han activat els protocols establerts, però admeten que, si fa falta modificar algun aspecte per ser més eficaços, ho faran.

El cas del germà Lucio

L'any 2011 els Maristes ja van haver de fer front a un altre escàndol de pederàstia, en aquell cas protagonitzat pel germà marista Lucio, que presumptament havia abusat de diversos alumnes del centre educatiu que tenen a Badalona. Quan el 2011 una de les víctimes va fer públic el cas, el germà Lucio feia un temps que havia estat traslladat a la casa de colònies que l'orde té a Planoles (per on passen centenars de nens), però s'havia deslliurat de la justícia. Com va passar amb Benítez, que l'escola el va allunyar del centre i ell, per guanyar-se la vida, feia de socorrista en una piscina. Dissabte Benítez ja va acudir al jutjat que duu el seu cas, el 6 de Barcelona.

LA XIFRA

5
nenes
són les que han denunciat el monitor del menjador del col·legi Maristes Sants-les Corts.

LA DATA

2011
es va descobrir
un altre cas de pederàstia. En aquell cas era un germà marista que treballava a Badalona.

Ensenyament prendrà mesures si hi ha condemnes

La portaveu del govern, Neus Munté, va demanar ahir celeritat en la investigació sobre presumptes abusos sexuals a menors al col·legi Maristes de Sants-les Corts. Interrogada per si els podrien retirar els concerts educatius, la consellera va afirmar que “es prendran mesures si finalment hi ha alguna sentència condemnatòria”.

Ensenyament va explicar que s'ha posat en contacte amb els centres educatius concertats per revisar els seus protocols sobre abusos i poder realitzar, si cal, “les modificacions pertinents”. En tot cas el secretari de Política Educativa del departament, Antoni Llobet, va assegurar que el govern “mai va tenir coneixement dels casos denunciats”. “Ara volem saber què és el que el centre va saber en cada moment i si va actuar correctament en cada un o no“, va dir Llobet.

La consellera Neus Munté va recordar que el govern ha posat a disposició del centre i de les famílies la Unitat de Suport a la Convivència Escolar per poder oferir-los, si cal, suport especialitzat. També va dir que farà arribar als jutges instructors –els tres casos els duen jutjats diferents– tota la informació derivada de l'expedient que es consideri rellevant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona