territori

El PSC presenta 16 esmenes als pressupostos de Reus

En polítiques socials és on més en presenten els socialistes

El PSC ha presentat un paquet d’esmenes als pressupostos de Reus amb mesures de dinamització econòmica, foment de l’emprenedoria i millora de les polítiques socials. El grup municipal ha valorat la proposta definitiva que el govern municipal presentarà al ple com un document “sense ànima, estrictament tècnic, sense sensibilitat social”.

En mesures d'estalvi, el PSC demana la reducció d'un 15% de les retribucions dels càrrecs electes. En matèries econòmica sol·liciten una subvenció del 95% dels impostos municipals durant primer any per a les empreses de noves creació, i dotar una partida de 25.000 euros per crear una sociatat de capital mixt per la dinamització de l'Aeroport de Reus.

En polítiques socials és on més esmenes presenta el PSC. Els socialistes exigeixen la retirada del criteri de 2 anys d'empadronament per accedir a qualsevol ajut social, incrementar en 45.000 euros la partida de Serveis Socials en l'apartat de pobresa infantil, crèixer de l'1 al 3% el percentatge social de la partida d'inversions de l'Ajuntament, augmentar en 100.000 euros la quantitat destinada a subvencionar el lloguer social, i pujar la mateixa xifra la partida per poder mantenir oberts els menjadors escolars i casals tot l'any.

En educació, creuen que s'ha de crear una partida de 100.00 euros per crear un Banc municipal de llibres de text, i que s'ha de reduir el capítol d'ingressos dels preus públics de les escoles bressol. Així mateix, en cultura, demanen incrementar en 50.000 euros la partida assignada a les biblioteques Xavier Amorós i Pere Anguera i l'obertura continuada dels museus de la ciutat.

Per últim, els socialistes volen l'augment de 30.000 euros en les partides de Salut Pública, i incorporar 50.000 euros que permetin realitzar una auditoria energètica de tots els edificis públics de Reus, com també realitzar un pla ciutadà d'estalvi a les llars. En el capítol d'inverions, el partit socialista vol una quantitat que permeti realitzar treballs generals de condicionament i millora als barris de la ciutat.

Segons el PSC els pressupostos no contemplen el PAM

Pels socialistes, els pressupostos també deixen entreveure la manca d’un projecte de ciutat per part del govern, ja que no contemplen un Pla d’Acció Municipal (PAM). Per Vallès aquesta planificació és necessària a l’inici del mandat per determinar els objectius del govern. "Fa cinc anys que Reus no té PAM i això només indica que el senyor Pellicer hores d’ara encara no sap què vol fer".

D’altra banda, Francesc Vallès ha posat de manifest que la partida de polítiques socials només s’incrementa perquè incorpora 350.00 euros de la Generalitat destinades a beques menjador “d’un pressupost que encara no existeix”. “Congelen la inversió social, no preveuen mesures d’estímul a l’emprenedoria, ni serveixen per crear ocupació ni pal·liar els efectes de la crisi”, ha assegurat Vallès remarcant els 9.33 aturats que hi ha en aquests moments a la ciutat.

Davant d’aquest escenari, el PSC ha tornat a deixar clar que votarà en contra del pressupost. 

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES