Societat

La nova delegada del Pirineu reobre el debat de les vegueries

Rosa Amorós es fixa com a objectiu aconseguir la vegueria del Pirineu

La nova delegada del govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, s'ha fixat com a objectiu recuperar la idea de vegueria com a distribució territorial i aconseguir que el Pirineu en tingui una de pròpia. La llei de vegueries impulsada durant el segon govern tripartit va reconèixer la vegueria de l'Alt Pirineu, però aquesta divisió administrativa no s'ha arribat a implantar i la llei que la regula es troba en una moratòria des del 2011.

Segons Amorós, disposar de la vegueria permetria tenir una administració més propera i àgil, i poder fer una millor gestió dels recursos. La nova representant del govern també s'ha marcat com a repte fer arribar les demandes dels ciutadans i les necessitats del territori al govern de la Generalitat i fer de la delegació “la casa de tots” i una administració molt propera a la ciutadania. En una entrevista a l'ACN, Amorós afirma que vol “fer de pont entre les institucions i les persones'' i aconseguir una major cooperació entre els pirinencs tot i les dificultats de les distàncies i les comunicacions d'aquest extens territori, sovint castigat per les inclemències del temps a l'hivern. Amorós també es fixa com a objectiu que hi hagi incentius perquè els joves es puguin quedar a treballar al Pirineu si així ho desitgen.

Rosa Amorós destaca el paper del sector turístic en aquestes comarques i diu que “és un dels àmbits que més possibilitats tenen”, i hi afegeix que s'ha de continuar treballant en la seva promoció tant pel que fa a la neu com als esports d'aventura, però sense oblidar el turisme cultural i històric. Per Amorós, no tot és turisme, i destaca així el paper que fan els pagesos en aquestes comarques; diu que estarà al seu costat per trobar solució als problemes diaris que han d'afrontar. La primera reunió que va mantenir Amorós com a delegada va ser amb l'Associació de Ramaders del Pallars per tractar de les diferents problemàtiques que els han mantingut en lluita els últims mesos, com ara la fauna salvatge i el retard en el cobrament dels ajuts, entre d'altres.

Quant a les infraestructures, la delegada del govern al Pirineu ha subratllat la necessitat del túnel de Comiols, per comunicar la Noguera i el Pallars Jussà, i la millora de la carretera del port de la Bonaigua quan es veu afectada per les intenses nevades de l'hivern, així com reclamar a l'Estat la remodelació dels trams de l'N-240 al port del Cantó i Perves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona