Societat

Protecció Civil demana prudència davant la previsió de fortes ventades al Pirineu aquest dilluns

L'administració ha activat la prealerta del Procicat, el Neucat i l'Inuncat

Protecció Civil demana molta precaució a la població davant la previsió de fortes ventades al Pirineu, nevades abundants a la meitat occidental del Pirineu i mala mar a l'Alt i el Baix Empordà. Com a mesura preventiva, s'han activat les prealertes del Procicat, el Neucat i l'Inuncat. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi de vent, que serà de component nord, començarà dilluns al matí i s'anirà reforçant durant el dia.

Les comarques més afectades seran el Pallars Jussà, la Noguera, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. En aquests punts es podran superar 90 quilòmetres per hora i a l'Alt i al Baix Empordà hi haurà forta tramuntanada que afectarà l'estat de la mar. Les comarques de la Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Cerdanya també es veuran afectades per l'episodi de vent però en menys intensitat.

De cara a demà també hi ha previsió de nevades abundants al Pirineu més Occidental. Davant d'això, Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya Neucat.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que la nevada començarà la matinada de diumenge a dilluns a les comarques de la Vall d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, i que s'intensificarà demà a partir del migdia i fins a la nit. Dimarts anirà disminuint d'intensitat. En tot l'episodi es poden acumular 20 centímetres per sobre dels 1.000 metres i els 40 centímetres per sobre dels 2.500 metres. Per sota dels 1.000 metres s'acumularan més de 5 centímetres de neu.

Prealerta de l'Inuncat

A causa de les ventades, a l'Alt i el Baix Empordà hi haurà maregassa amb onades superiors als 2,5 m. Aquesta situació es perllongarà durant la matinada de dimarts a dimecres i anirà decaient fins a desaparèixer durant la nit de dimarts, segons les previsions de l'SMC. El fenomen també podrà afectar punts del litoral més al sud com la Selva, el Maresme i el Barcelonès, on aquest diumenge el mar ja ha registrat onades properes als 2 metres. Per les afectacions que se'n puguin derivar, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat.

Protecció Civil de la Generalitat ha recordat, en un comunicat, que mentre duri l'episodi de maregassa és molt perillós apropar-se a platges, espigons, roques i passejos marítims on trenquin les onades, ja que un cop de mar pot arrossegar una persona mar endins i impedir que en pugui sortir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona