Societat

El Saloufest tornarà el mes vinent amb suports privats

El polèmic festival d'universitaris britànics a Salou celebrarà una altra edició a partir del 20 de març malgrat l'oposició de l'Ajuntament

Alguns hotels ja han confirmat la participació i es negocia amb clubs com el Reus Ploms

Malgrat els obstacles i l'oposició per part de l'Ajuntament de Salou i altres institucions del territori, el Saloufest tornarà a celebrar-se aquesta primavera al municipi amb tres tongades, en principi, d'estudiants universitaris britànics que visitaran la Costa Daurada per combinar les activitats esportives amb nits de festa. L'agència organitzadora del polèmic festival, I Love Tour (del grup TUI), i l'agència receptora salouenca Sol Active Tours mantenen la cita gràcies als suports d'hotels i d'entitats privades esportives que han permès que l'esdeveniment continuï celebrant-se. El consistori salouenc va anunciar la primavera passada que no cediria cap tipus d'instal·lació als organitzadors i que seria “bel·ligerant” amb els hotels participants, mentre que l'Associació Hotelera de Salou Cambrils la Pineda va qualificar de “nefast” el programa.

Hotels participants

De moment, ja s'ha confirmat com a mínim la participació d'un dels cinc hotels que l'any passat van prendre part en el Saloufest. Es tracta de l'Almonsa Hotel, fonts del qual van confirmar a aquest diari que prendran part del festival allotjant estudiants, en principi, en les tres tongades previstes. Les mateixes fonts van subratllar que mai havien tingut cap problema associat al programa universitari, que l'any passat va dur 9.500 joves fins a Salou.

L'hotel Jaume I, que és un dels participants tradicionals (i que va ser sancionat per sobreocupació d'una de les habitacions l'any passat), va declinar ahir fer cap tipus de declaració sobre el tema. Un altre hotel participant en l'edició passada, el Four Elements, romandrà tancat fins al 24 de març, la qual cosa fa impossible que participi, com a mínim, en la primera tongada.

La Generalitat també va pressionar els hotels participants en l'edició passada fent una inspecció a tots els establiments.

Més condicions

L'altre aspecte en què l'organització del Saloufest ha hagut de buscar alternatives són les instal·lacions esportives. Els ajuntaments de Salou, Reus i Tarragona van anunciar la tardor passada que no cediran cap espai de titularitat municipal al festival. Tot i això, l'organització sí que està en vies de tancar acords amb espais de titularitat privada. És el cas del club Reus Ploms, que està negociant l'ús de les seves instal·lacions, tal com ja va fer en les últimes edicions. “Aquí no hi ha hagut mai cap problema, però ho hem ofert amb una sèrie de condicions, com ara la prohibició d'entrar-hi begudes i d'accedir-hi en estat d'embriaguesa”, va explicar Àlfred Pitarch, gerent del club. L'entitat fins i tot s'està plantejant contractar més personal de control durant les estades esportives dels universitaris.

La intenció és evitar que el Reus Ploms sigui escenari de les imatges que l'any passat es van difondre de l'estadi municipal del Reus Deportiu, en què es van veure els joves bevent a la gespa i fins i tot despullats. Mentre que l'Ajuntament de Reus ja va tancar la porta a la reutilització de l'estadi, el mateix Reus Deportiu va confirmar ahir que no cedirà cap altra instal·lació al Saloufest, ja que, segons asseguren, no tenen equipaments lliures.

LA DATA

20.03.16
és el dia
que està previst que arribin els primers participants en el Saloufest 2016. El 28 i el 5 d'abril en vindran més

Vila-seca i Cambrils, tampoc

Després que els ajuntaments de Salou, Reus i Tarragona anunciessin a la tardor que no cedirien cap equipament a l'organització del Saloufest, ahir tant el de Vila-seca com el de Cambrils van confirmar que tampoc participaran en la cita en cas que l'organització els ho sol·liciti. L'alcalde de Salou, Pere Granados, va fer una crida a tots els ajuntaments de la zona el mes d'octubre passat perquè hi renunciessin per tal de pressionar els organitzadors, alhora que va pressionar els hotelers perquè es neguessin a participar en el festival, operació que, pel que sembla, no ha donat els fruits esperats.

Per la seva banda, l'organització del Saloufest, a través de l'agència Sol Active Tours, va declinar ahir fer cap declaració sobre el tema de la pròxima edició assegurant que els esforços s'estan concentrant ara en altres esdeveniments que gestionen. Es desconeix, per tant, el nombre de participants previstos en les tres tongades que s'han comercialitzat del festival, i que està previst que se celebrin entre el 20 i el 25 de març, del 29 de març al 3 d'abril i del 5 al 10 d'abril. En les inscripcions, que ja estan tancades, s'oferien paquets des de 189 lliures (uns 240 euros) i més d'una trentena de disciplines esportives. L'activitat es comercialitza amb el reclam de “nits èpiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva