Societat

Michel Sarran i Romain Fornell, d'aniversari

El cuiner francès, dues estrelles Michelin, celebra els 5 anys del Café Emma

Michel Sarran, amb dues estrelles Michelin en el restaurant que porta el seu nom a Tolosa de Llenguadoc, va ser ahir a Barcelona per celebrar el cinquè aniversari del Café Emma, que comparteix amb Romain Fornell (una estrella al Caelis de l'hotel Palace des del 2005), i que a partir d'ara reivindicarà més que mai els plats de bistrot francès amb noves receptes de cocotte, carns a la brasa i pastisseria francesa d'elaboració pròpia. Fornell, nascut a Tolosa, va conèixer Sarran de jove, quan va entrar a treballar en el seu restaurant.

Sarran, un enamorat de Barcelona amb casa a Eivissa, recorda el cuiner com un noi de fort caràcter “que estava destinat a ser cap, és a dir, xef”, comentava ahir rient al costat de qui, amb el temps, es convertiria en un gran amic, “en un germà”. “Quan em va proposar fer l'Emma no hi vaig dubtar”, assegura el xef, que ara viu un moment molt mediàtic a França perquè és jurat del programa Topchef, que té tres milions de seguidors. “Estic cansat, però tot són satisfaccions. És increïble com la fama t'omple el restaurant, està complet cada dia!”, explicava ahir satisfet, i a punt d'anar a Dubai per participar com a convidat en l'edició àrab del concurs.

Representants de la comunitat francesa a Barcelona, com el cònsul Edouard Beslay i el president de la Cambra de Comerç Francesa, Philippe Saman, van assistir al dinar d'aniversari. De dilluns a diumenge hi haurà un menú francès a 17 euros al migdia i 22 a la nit.

El mes que ve, un bar d'ostres a la Boqueria

Romain Fornell és un xef inquiet que suma projectes. L'últim és a puntet d'estrena. Es tracta d'un bar d'ostres que s'instal·larà als porxos de la Boqueria i que servirà les ostres del seu proveïdor i amic francès, Joël Dupuch. Ho farà en col·laboració amb Óscar Manresa, amb qui ja va obrir l'any passat al mateix indret Los Soprano Boqueria.

Màxim exponent de la cuina francesa a Barcelona, Fornell va ser el xef francès més jove a obtenir una estrella Michelin. Ha estès el seu imperi més enllà del Caelis, amb el Café Emma, el Café Turó (al Turó Park) i la fleca i pastisseria Épicerie. També assessora l'hotel La Gavina de S'Agaró i en breu es farà càrrec del seu restaurant gastronòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
XAVIER MARCET
CEO de Lead To Change i consultor d'estratègies en innovació

XAVIER MARCET “Per esquivar la mediocritat: valors, inspiració i autenticitat”

Segurament la paraula que més fa servir Xavier Marcet a la seva vida professional, és innovació. Aquest consultor que treballa per a grans empreses de tot el planeta, fa classes a universitats d’arreu...

St Just Desvern
 

Una onada de fred siberià podria portar neu a cotes baixes

barcelona
 
la videoteca

Un cotxe cau daltabaix de les muntanyes rocalloses

BARCELONA
 
MANU BRABO
FOTOPERIODISTA I GUANYADOR D’UN PULITZER EL 2013

“Els reporters de conflictes només importen quan són segrestats”

L’Hospitalet de Llobregat
 

Barris amb contradiccions

Girona
 
Girona

Dediquen un mirador a Lluís Maria de Puig

 

Olotx2 s’acosta al ple en la sisena campanya d’hivern per promoure el turisme

Olot
 
CRISTINA BARANA
LLEVADORA, IMPULSORA DE L’ASSOCIACIÓ AMICS DE LA POPA A FAVOR DE L’ALLETAMENT MATERN

“Una dona que alleta està fent un benefici a tota la comunitat”

lleida
 
ESTER MAS
PSICOLÒGA CLÍNICA I SECRETÀRIA I ARXIVERA DE L’OBRERIA DE SANTA CRISTINA DE LLORET DE MAR

“No hi havia hagut mai una dona a la junta”

LLORET DE MAR