Societat

Les persones amb discapacitat demanen “carrers més segurs” i accessibles a Barcelona

La plataforma Carrers per a tothom carrega contra les vies de plataforma única i es reunirà divendres amb les regidores Laia Ortiz i Janet Sanz

La plataforma Carrers per a tothom ha celebrat aquest dissabte una concentració per protestar contra la plataforma única i per reivindicar l'accessibilitat de la via pública. Una seixantena de persones amb discapacitat funcional visual i física s'ha manifestat davant dels jardins del Palau Robert, al Passeig de Gràcia de Barcelona, per demanar “uns carrers accessibles i segurs per a tothom”. Joan Heras, portaveu de l'organització, ha recordat que la plataforma única, que és aquell carrer en què no hi ha cap distinció entre vorera i calçada, “és un perill i un greu atac a les mesures d'accessibilitat”. L'entitat es reunirà divendres amb l'Ajuntament de Barcelona i ha afirmat que es mostren “esperançats” amb el nou consistori d'Ada Colau.

Heras ha recordat que “ens reunim al Passeig de Gràcia per commemorar que fa un any vam fer una primera manifestació per denunciar la política urbanística de molts ajuntaments del país”. Davant la falta de solucions, la plataforma ha tornat a concentrar-se uns dies abans de la reunió que tindrà amb Laia Ortiz, regidora de Drets Socials, i Janet Sanz, regidora d'Urbanisme. Heras ha explicat que “com a plataforma estem esperançats i confiem en què aquesta reunió servirà per desencallar” la situació. Segons el portaveu de Carrers per a tothom, l'antic Ajuntament “era molt resistent a treballar seriosament per l'accessibilitat” i espera que es “canviï radicalment la seva política”. L'organització ha demanat al consistori barceloní una moratòria de totes les actuacions que incloguin la plataforma única i ha destacat la importància de treballar els projectes urbanístics abans que s'apliquin per poder garantir la seva accessibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia