Fort xàfec a Banyoles

Un important xàfec va afectar ahir Banyoles, on la pluja caiguda en poca estona, cap a les deu del matí, va afectar diversos carrers. L'afectació més important van ser els talls de circulació que va provocar durant unes hores a la carretera de Camós i també a l'avinguda Constants. Malgrat tot, Banyoles no va ser ahir el municipi gironí on es van registrar més litres per metre quadrat, ja que a Queralbs, per exemple, hi van caure 102 litres. En aquest municipi, però, no hi va haver problemes importants. De fet, les úniques sortides que van haver de fer els bombers a les comarques gironines van ser a Banyoles, i per temes poc importants, com ara neteja d'embornals.

A part, a Roses el temporal de mar va provocar alguns desperfectes a les platges, sobretot a la Punta i a la Perola, on cada vegada que hi ha un temporal el mar s'endú part de la sorra i la col·loca en un altre costat, proper al port esportiu. També la pluja va provocar alguns petits esvorancs a la sorra i el mar va inundar part de la platja en alguns punts.

La tempesta també va col·lapsar les principals vies d'accés amb vehicle privat a Barcelona i va complicar els accessos a la capital en un matí difícil des del punt de vista de la mobilitat. A primeríssima hora, un llamp va inutilitzar la catenària del Trambesòs i va deixar sense servei tres línies –T4, T5 i T6, aquesta última durant tres hores.