Societat

Cinema làser sobre 600 m²

La guardonada ‘La llei del més fort' de la BBC, projectada a 48 fotogrames per segon, novetat d'enguany a Futuroscope

Cirque du Soleil tanca el parc cada nit

El parc temàtic de l'audiovisual de Futuroscope, situat a Poitiers, a França, afronta una temporada més (la 29a des de la seva inauguració) el repte de renovar-se per continuar creixent després que l'anterior, la del 2015, es tanqués amb un rècord absolut de visitants des del 2000: 1.830.000 persones. D'aquests, almenys un 39% procedien de l'Estat espanyol, i d'aquest percentatge, almenys un 53% eren catalans, fet que situa aquest parc com un dels preferits dels viatgers catalans. I les dades són aproximades perquè no recullen les reserves que es fan des de grans centrals de reserva, totes amb seu a Madrid. En aquest repte d'anar creixent i complint amb un dels seus objectius fundacionals, el d'oferir almenys una atracció nova cada any, enguany el parc temàtic aposta per la darrera tecnologia en cinema, la projecció digital làser 4K.

La tecnologia làser 4K permet guanyar lluminositat, fins al punt que es recupera el 30% de la mateixa que es perd quan, en una projecció en 3D, l'usuari es posa unes ulleres, per exemple. El 4K aconsegueix, doncs, un nivell d'imatge ben propera a l'original. Tècnicament, Futuroscope passa a tenir la pantalla gegant més gran del món equipada amb aquesta tecnologia, de 600 metres quadrats, que permet projectar 48 fotogrames per segon en lloc dels 24 de fins ara. De fet, el 4K permet reproduccions a 60 fotogrames per segon. En tot cas, i pel que interessa als més menuts, o no tant, el parc projectarà a partir del 9 d'abril en aquesta tecnologia La llei del més fort, un documental de la BBC sobre les peripècies d'un ratolí saltamartí i un esquirol llistat que ha estat guardonat com el millor en aquesta tecnologia al China Science et Technology Museum. El parc, que l'any passat va augmentar la facturació un 13%, fins als 96 milions d'euros, xifra que el situa com el segon de França rere Eurodisney, també ofereix com a novetat, amb efectes 4D, i en col·laboració amb la Century Fox, Ice Age, l'origen dels dinosaures, una pel·lícula sobre la saga creada al voltant de Sid, Manny, Ellie, Diego i Scrat i el seu aglà. Com ja és tradicional al parc, l'atracció comença a la cua i acaba a la botiga, i no només en la projecció de la pel·lícula. I des del febrer passat, el parc ha incorporat la prestigiosa companyia Cirque du Soleil, que és la responsable de l'espectacle nocturn que cada dia tanca la instal·lació, La forge aux étoiles. Les novetats d'enguany, que s'afegeixen a la trentena d'atraccions ja clàssiques, es completen amb la mostra Futur L'expo, en què es podran veure els ginys del futur que ja són aquí o les pel·lícules El món d'allò invisible, de National Geografic, o L'oceà secret en 3D, de Jean-Michel Cousteau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA