Societat

Can Ganga serà el museu de la cuina de Tossa

La casa, del XVI i antiga seu del museu etnogràfic, ha estat tancada molts anys

La finca de can Ganga de Tossa de Mar es convertirà en el museu de la cuina local. Així ho preveu l'equip de govern municipal (Tossa Unida (TU) i ERC), que reobrirà d'aquí a uns mesos la casa i la readaptarà perquè sigui un lloc de difusió de la gastronomia i el turisme, i un espai de recerca.

El conveni signat la setmana passada per l'Ajuntament i la Universitat de Barcelona [vegeu peça] té com a primer objectiu la creació d'un TossaLab. La regidora de Turisme de Tossa, Maria Àngels Pujals (TU), assenyala que aquest centre seria a la planta superior de can Ganga. En la primera planta i en la planta baixa, es treballarà perquè abans del 2019 hi hagi el museu, que “aprofitaria espais del museu etnogràfic, que serien readaptats”, explica.

Can Ganga havia estat durant un any la seu de l'esmentat museu. Va tancar a finals del 2007 i l'estiu del 2011 va ser obert com a centre de cuina tradicional. Recentment escolars hi fan visites perquè s'hi conserva, entre altres elements, un carner.

Aprofitant que el 2016 Catalunya és Regió Europea de la Gastronomia, Tossa es vol erigir en un dels promotors dels valors de la cuina, destaca la regidora Pujals. La responsable de Turisme esmenta, entre altres, el col·lectiu Cuina Tradicional Tossenca, el restaurant La Cuina de Can Simón (una estrella Michelin) i la campanya La Cuina del Cim i Tomba.

Un laboratori de la UB durà la gestió tres anys

El conveni signat per l'Ajuntament de Tossa i el Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural (Labpatc) de la Universitat de Barcelona (UB) precisa que el centre universitari durà la gestió de can Canga tres anys. L'Ajuntament li cedeix l'ús i la gestió perquè es converteixi “en un espai de recerca, activitats formatives i de difusió del patrimoni culinari, cuina tradicional i turisme gastronòmic”, especifica l'Ajuntament en una nota de premsa. Can Ganga (o futur museu de la cuina) treballarà amb equipaments com ara l'espai Francesc Colomer i eines com ara la càtedra Unesco Cultura, Turisme i Desenvolupament, en què hi ha la UB, la UdG i la Universitat de París 1 (Panthéon-Sorbona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva