Societat

Societat

La Meca de l'esport

referència ·

Open Camp, el parc de l'esport, vol convertir Barcelona en la ciutat estrella pel que fa a temàtica esportiva amb una iniciativa única al món

L'Anella Olímpica està sent adequada al seu futur ús d'entreteniment

Si Hollywood és la Meca del cinema i Orlando la dels cartoons, Barcelona es podria convertir en la Meca de l'esport. Així ho assegura el director general d'Open Camp, Paco Medina, que explica que a partir del 16 de juny, quan l'Anella Olímpica obri les seves portes reconvertida en el parc de l'esport, una iniciativa única al món, els visitants podran fer realitat el somni de ser atletes d'elit per un dia: “No es tracta de realitat virtual. La tecnologia hi serà i vestirà les experiències que oferim, però la sensació serà real. Per uns minuts xutaràs contra un porter autèntic o correràs al cantó d'un corredor professional”, anuncia. Tot això augmentat gràcies al broadcasting personalitzat que es farà de cada participant: “El temps afegit abans de la sortida, la teva bandera, el teu nom, la música i la imatge, estarà tot destinat a convertir el visitant en el protagonista.”

Amb el matís, adverteix Medina, que el parc vol potenciar la diversió, l'entreteniment, per sobre de la competició: “Molta gent fa esport per competir, però aquí el que es vol és fer tastar la sensació que se sent a l'hora de practicar un esport o un altre, ja que hi ha una vintena llarga d'experiències a viure al llarg de tot un dia”, conclou.

Així doncs, el parc obrirà les portes a les deu del matí fins passades les set del vespre els divendres, dissabtes i diumenges en horari d'hivern i tots els dies en horari d'estiu. En total, 235 dies. Durant la visita, els participants seran convidats a seguir uns itineraris en els quals recorreran les diverses experiències esportives, amb la novetat que la cua es farà a la grada de cada esport, amb animació inspirada en les grades dels estadis.

L'oferta esportiva, segons destaca Medina, serà només una part de la proposta global del parc, ja que tindrà també un àmbit cultural, en el qual destaca l'actual Museu Olímpic i el primer Museu Paralímpic del món. També hi haurà diversos sectors d'oci, amb restaurants i zones de descans, i un altre apartat amb equipament esportiu de lloguer o per adquirir. Finalment, en els mesos d'estiu hi haurà una Open Ceremony de cloenda amb espectacles de mapping i actuacions en directe, com ara una representació de la haka –coneguda dansa maori– i una classe magistral de karate.

El preu de l'entrada s'ha fixat en 28 euros la individual, mentre que el paquet familiar sortirà per 18 euros per persona. També s'està estudiant oferir entrades per a visitar el parc en més d'una ocasió. El públic al qual va dirigit, diu Medina, és totalment transversal” i no ha de tenir unes aptituds esportives destacades. L'atracció de turistes podria ajudar, segons assegura el representant d'Open Camp, a descentralitzar l'atenció dels visitants als llocs més concorreguts de la ciutat i portar-los, encara més, a la muntanya de Montjuïc.

‘Sportainment'.
És el nou concepte, híbrid entre ‘sport' i ‘entertainment', que han encunyat els creadors d'Open Camp per definir l'oferta que proposa el parc: el més gran entreteniment del món, que és l'esport, amb les noves formes d'oci basades en les experiències i emocions.

Open Football

En aquesta experiència, a més de fer un tast de l'esport rei, el visitant tindrà el privilegi de trepitjar la gespa de l'Estadi Olímpic i comparar-se amb els seus ídols esportius en un escenari únic. L'Open Football farà que els participants se sentin autèntics jugadors professionals recreant les diverses accions que es viuen en un partit de futbol real, com un penal, una falta o un córner. Amb tot l'atrezzo d'una competició oficial: àrbitres, porters, so ambient, i sobretot, broadcasting personalitzat.

Open Sprint

Aquesta experiència permetrà viure de manera real una de les proves reines de l'atletisme a l'escenari emblemàtic de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, que ha estat, des de 1936, seu de proves olímpiques i de grans cites esportives.

En aquest cas, els aspirants a atletes trepitjaran el tartan d'atletisme i es col·locaran a la línia d'arrencada, on un jutge els donarà el tret de sortida per intentar aconseguir la millor marca, com un autèntic velocista.

Per primera vegada, els participants no només podran competir entre ells en un entorn professional, sinó que també es podran comparar amb el rècord mundial i córrer al cantó d'un atleta professional.

Open Hockey

Com en la majoria de les experiències que es podran viure a l'Open Camp, el que sentirà qui vulgui provar d'agafar un estic i posar a prova la seva habilitat en un dels camps de referència a nivell europeu, serà una vivència real. Així, tindrà l'oportunitat de posar-se en la pell d'un porter o bé d'un jugador i mostrar la seva agilitat, coordinació i precisió mitjançant els llançaments que realitzaran diferents llançadores al terreny de joc.

Open Baseball

L'estadi Carlos Pérez de Rozas de beisbol, situat en un dels angles de l'Anella Olímpica ha acollit importants competicions d'aquest esport, com la final a quatre.

Els participants en aquesta experiència hi podran entrar a jugar i es podran convertir en batedors professionals. El seu objectiu serà intentar aconseguir la màxima puntuació possible convertint els diversos tirs que realitzarà una llançadora professional i batent la millor cursa fins a la primera base.

Qui aconseguirà fer un home run?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona