Societat

Nomenclatura

L'ampliació de la denominació d'un vial

El Félix de Azúa de Lloret és arquitecte

L'Ajuntament canvia el nom d'un carrer per evitar confusions entre l'escriptor barceloní i el dissenyador de l'edifici de la casa de la vila

El 1873 el responsable provincial va culminar la feina de Martí Sureda

Félix de Azúa (Barcelona, 1944) és doctor en filosofia i catedràtic d'estètica. Col·laborador habitual en més d'un mitjà, De Azúa va ser un dels impulsors del naixement de Ciutadans el 2005 i acaba d'afirmar que l'alcaldessa Ada Colau (Barcelona en Comú) hauria de fer de peixatera.

El nom de Félix de Azúa va sortir en el ple de dilluns a Lloret. Al nucli antic hi ha el carrer Félix de Azúa, tot i que no és l'esmentat Azúa sinó un avantpassat seu del segle XIX.

La persona que té un carrer en honor seu, Félix de Azúa Gaske, és l'arquitecte que va executar el 1873 l'edifici de la casa de la vila. El projecte inicial l'havia fet el 1867 Martí Sureda, el llavors arquitecte provincial, però per raons polítiques va ser rellevat per Azúa, que va precisar el disseny “de casa consistorial i escoles públiques amb habitacions per als professors”.

El canvi del nom de carrer es va aprovar amb 15 vots a favor –CDC (6), el PSC (3), ERC-Avancem (2), ICV-EUiA (2), En Lloret, Sí Se Puede (1) i el regidor no adscrit Enric Martínez–. El regidor de Cultura, Albert Robert (CDC), diu que han atès una demanda d'un veí establert a Lloret que viu al carrer Azúa, l'escriptor Oriol Colomer.

En l'acord es proposa “afegir a la denominació del carrer Félix de Azúa el segon cognom de l'arquitecte a fi d'evitar confusions amb d'altres persones, de manera que el nom complet que hi ha de figurar és: c/ de l'Arquitecte Félix de Azúa Gaske”. Ciutadans (2 regidors) es va abstenir i el Millor (4) hi va votar en contra. Pel portaveu del Millor, Marc Fuertes, “segur que hi ha algú que es diu Lluís Companys o Tarradellas, i no es canvien els noms [de carrers]”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla