Societat

Els bancs d'aliments es preparen per a l'estiu

Engeguen la campanya ‘La fam no fa vacances' per recollir productes i abastir els necessitats durant l'agost

Amb més d'un 20% de la població catalana per sota el llindar de la pobresa, els bancs d'aliments no afluixen i, tot i haver multiplicat per vuit les donacions rebudes els darrers anys, es preparen per afrontar amb les màximes garanties la temporada estival, conscients que, com diu el lema de la seva pròxima campanya, La fam no fa vacances.

L'objectiu d'aquesta quarta edició és recollir durant l'abril i el juny prou aliments de primera necessitat per abastir les més de 700 entitats d'ajuda socials col·laboradores durant els mesos d'estiu. Els quatre bancs dels aliments de Catalunya s'adrecen de nou als ciutadans per tal que s'hi sumin organitzant activitats solidàries per recollir aliments de primera necessitat com ara oli, llet, llegum cuit i conserves.

Tot i que la xifra de persones beneficiàries a Catalunya ha caigut lleugerament (de 250.000 a 235.000), la situació de precarietat alimentària encara persisteix. En aquest sentit, Roser Brotau, vicepresidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, ha animat “entitats culturals, clubs esportius, escoles i empreses a organitzar activitats solidàries durant els mesos de maig i juny amb la finalitat de recollir aliments bàsics per a les entitats socials del seu entorn més immediat, atès que La fam no fa vacances és una campanya de proximitat”.

Les entitats interessades es poden posar en contacte amb el banc d'aliments de la seva demarcació perquè l'aprovi i en faci difusió. Mitjançant aquesta campanya, l'any passat es va aconseguir ajuntar 24 milions de quilos d'aliments, que van cobrir un 25% de les necessitats del banc d'aliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia