Societat

Andorra retira les ampolles de la font d'Arinsal

Tots els comerços retiren els lots d'aigua de l'aqüífer d'Arinsal després de tancar l'embotelladora

Salut dóna suport a la gestió pirinenca i controlarà que no se'n vengui

Els comerços andorrans van retirar ahir dels seus establiments totes les ampolles d'aigua provinents de la font d'Arinsal després que abans-d'ahir tanqués la planta embotelladora. L'ordre de retirada es va donar dimecres a la tarda, després que es confirmés que a quasi totes les mostres d'aigua de l'aqüífer hi havia el norovirus que provoca la gastroenteritis.

Des d'Andorra també es va confirmar que la contaminació de l'aigua no era fruit de cap mena de filtració d'aigües fecals, així que els motius encara no s'han aclarit. Ara les ampolles són als magatzems de petits i grans comerços, bars i restaurants, en espera que les distribuïdores arribin i recullin els productes per fer la devolució.

El conseller de Salut, Toni Comín, va comunicar ahir que l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) supervisarà el procés de retirada dels lots d'aigua, que haurà de dur a terme la mateixa distribuïdora. Comín va afirmar que la Generalitat respecta les mesures que el govern andorrà està prenent, i que considera que són les “correctes”. Les explicacions que el govern andorrà està donant sobre el cas d'aigua intoxicada són “coherents” amb les de la Generalitat, hi va afegir el conseller.

“L'important és el fet que totes les mostres analitzades han donat positiu”, va assenyalar, com havia informat dimarts el ministre de Salut d'Andorra, Carles Álvarez. Els resultats que l'Aspcat va extreure de les anàlisis han estat confirmats per les autoritats andorranes. De fet, el govern andorrà explica el que ha passat a partir de les anàlisis que es van fer a Catalunya. “Tots estem donant la mateixa explicació perquè és l'única explicació possible”, va dir. “Per tant, acord total entre Andorra i Catalunya”, hi va afegir.

LA XIFRA

4.136
persones
van ser afectades pel brot de gastroenteritis per aigua envasada detectat per primer cop el 12 d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia