Societat

L'edició més internacional d'Alimentaria tanca amb més de 140.000 visitants

La innovació i els nous mètodes culinaris han tornat a marcar tendència al saló

El certamen ha tingut la presència de persones de 157 països diferents

El saló Alimentaria va tancar ahir les seves portes després de quatre dies d'exposicions, conferències i reunions. En total, Alimentaria ha aconseguit atreure més de 140.000 visitants, dels quals un 32% són internacionals, procedents de 157 països diferents. Dels 44.000 visitants estrangers, la meitat procedeixen de països de la zona euro, com ara França, el Regne Unit, Itàlia, Portugal i els Països Baixos. A més, 800 compradors i
inversors internacionals han celebrat aquests quatre dies un total d'11.200 reunions de negocis amb els expositors.

El president de Fira de Barcelona i d'Alimentaria, Josep Lluís Bonet, va catalogar ahir la 21a edició del saló com un “aparador de la innovació del sector i les noves tendències” i un imant d'atracció internacional per a les exportacions nacionals. Per la seva banda, el director general d'Alimentaria Exhibitions, J. Antoni Valls, va afirmar que en l'edició d'aquest any “s'ha fet un pas molt important en la projecció exterior havent arribat a mercats clau per al futur de la indústria alimentària i, en especial, per a productes com ara el vi, l'oli o els carnis”.

Propostes saludables

La innovació també va adquirir un paper rellevant, ja que el saló ha servit per constatar la creixent demanda de propostes saludables, naturals i orgàniques, com també la recerca d'aliments enriquits que ajudin a augmentar el benestar i a prevenir malalties. L'espai Innoval ha llançat més de 300 productes, entre els quals destaquen un vermut cent per cent ecològic, embotits per a vegetarians, cervesa artesana amb àloe vera i torró de curri i maduixa o de coco thai. Paral·lelament, a The Alimentaria Experience s'han organitzat diversos tallers de cuina amb protagonistes de renom, com ara el cuiner Joan Roca, unes classes en què s'ha prioritzat la innovació i el descobriment de nous sabors. Els tasts de vins i olis també hi han tingut una forta presència.

Un cop es va donar per acabada la fira, un centenar de voluntaris del Banc d'Aliments de Barcelona van recollir els excedents de menjar que van quedar a les parades dels expositors. Les tones d'aliments que es van recollir dels estands s'enviaran a diversos menjadors socials de la capital catalana.

LA FRASE

S'ha fet un pas important en la projecció exterior havent arribat a mercats clau
J. Antoni Valls
Director general alimentaria

LA XIFRA

4.000
empreses
del sector d'un total de 78 països han exposat durant quatre dies els seus productes i serveis.

Un cuiner de Benicarló, xef de l'any

Amb un menú que incloïa cigales, juliola amb all i pebre i una esfera de xufa amb cítrics i torró, Raúl Resino, de 37 anys i xef del restaurant de Benicarló que porta el seu nom, va guanyar ahir el concurs Cuiner de l'Any que des de fa sis edicions se celebra a Alimentaria promogut pel grup restaurador Caterdata i dotat amb 6.000 euros. El jurat del premi (que va guanyar Jordi Cruz abans de ser conegut) el formaven xefs de la categoria de Martín Berasategui, Oriol Castro, Diego Guerrero i José Carlos Fuentes. El premi al millor cambrer de l'any va ser per a Óscar Quintana, del restaurant de Pontevedra Culler de Pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.