Societat

Càritas se centrarà en la gent amb risc d'exclusió

Busca finançament per a un projecte d'ajut als qui tenen més dificultats per trobar feina

Càritas Lleida està dissenyant un projecte dirigit específicament a les persones que tenen més dificultats per trobar feina i que necessiten un suport més intensiu i està buscant el finançament per posar-lo en marxa, segons ha anunciat el director de l'entitat i president de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, Ramon Baró. Sovint, són persones que fa molt de temps que no treballen i no consten ni a les llistes de l'atur. Segons Baró, els principals esforços per part de les administracions es dediquen a “aquells qui ho tenen més fàcil” per trobar una feina perquè quedi reflectit en les estadístiques, mentre que els qui necessiten processos més llargs i profunds en queden al marge. “Veiem que les polítiques públiques s'estan oblidant d'ells i ens preocupa que quedi una bossa crònica de persones sense cap oportunitat en el món del treball”, ha dit Baró. Per això, el principal objectiu de futur és centrar esforços en aquest col·lectiu. El director de Càritas dóna per fet que la seva perspectiva de futur és que, cada vegada, atendran “menys gent però d'una manera més intensa”, perquè s'està parlant “de perfils de persones que són vulnerables per diversos motius i, per tant, la intensitat del suport ha de ser més gran”.

Baró ho va anunciar dijous, durant la presentació de la memòria del 2015 del projecte Troballes. L'any passat, es van assolir dues xifres rècord. D'una banda, la d'hores contractades en el programa d'inserció laboral de persones en risc d'exclusió, més de 17.000 (17.248) per part d'una vintena de persones contractades. D'una altra, 484 persones van participar en els programes de formació i orientació laboral que ofereix Càritas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia