Societat

L'operador que oferia estades d'alcohol i sexe a Salou a joves estrangers retira el paquet turístic

La Generalitat celebrat la decisió i assegura que continuarà treballant per evitar iniciatives que malmeten la “imatge turística de Catalunya”

L'operador que organitzava l'anomenat Karibean Spring Break a Salou, una estada dirigida a joves estrangers que tenia el consum d'alcohol i el sexe com a reclam promocional, ha retirat el paquet turístic de la seva oferta.

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha celebrat la notícia i ha anunciat que la Generalitat continuarà actuant contra les empreses que promouen el “turisme de borratxera” perquè desprestigien i “malmeten” la imatge com a destinació turística de Catalunya.

Arran de la difusió d'aquesta oferta, Turisme va advertir els operadors que promouen aquest tipus d'activitats s'enfrontarien a tot tipus d'inspeccions per comprovar que complien “escrupolosament” la normativa. També se'ls retiraria els distintius de qualitat de l'Agència Catalana de Turisme i no podrien participar en els actes de promoció de la Generalitat.

Aquestes mesures, de fet, juntament amb una campanya de sensibilització per advertir i aconseguir la col·laboració de les autoritats als països d'origen, seran els tres eixos sobre els quals pivotarà la batalla oberta des de l'administració catalana contra el “turisme de borratxera”.

Muro, que ha agraït la “feina feta pel sector i l'administració local” en el combat contra aquestes pràctiques, ha subratllat que la Generalitat seguirà actuant “amb contundència i fermesa contra aquelles iniciatives que malmeten la imatge turística de Catalunya i no s'ajusten al model turístic de qualitat i excel·lència que volem promoure”.

En aquesta línia, ha mostrat la voluntat de continuar aprofundint en les actuacions de dissuasió al sector, principalment basades en les possibles sancions fruit d'inspeccions coordinades entre diferents departaments de la Generalitat i també amb la retirada dels segells de qualitat de l'administració, o la participació en fires, workshops i promocions a les xarxes socials.

Malgrat tot, la directora general de Turisme ha volgut remarcar les diferències entre el finalment suspès Karibean Spring Break de Salou i el que es coneix genèricament com a Spring Break. Segons ella, el primer és una proposta concreta d'un operador que promou un tipus de producte basat en el sexe i l'alcohol. En canvi, el segon seria una expressió internacional que fa referència a un període vocacional durant el mes de maig. “No s'actua contra aquelles empreses que porten joves turistes que volen gaudir de la nostra destinació de forma saludable i amb un comportament correcte”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona