Societat

La comunitat islàmica de Pineda, oberta a negociar un altre lloc per a la mesquita

El col·lectiu es reuneix amb l'AV de Can Bel per acostar posicions i acorden rebaixar les tensions

Demanaran a l'Ajuntament que busqui alternatives

La comunitat islàmica del barri del Carme de Pineda, que vol construir una nova mesquita en un local de propietat al carrer Eivissa, a pocs metres del centre de culte actual, es va reunir aquesta setmana per primer cop amb els representants de l'AV de Can Bel, contraris a la ubicació de l'equipament religiós. Els dos col·lectius van coincidir a destacar que la trobada responia a la voluntat d'acostar posicions i, sobretot, de rebaixar les tensions, que van augmentar en les darreres setmanes quan es va fer públic el projecte.

El portaveu de la comunitat, Abdelkader el Kadiri, va valorar positivament la trobada i va recordar que el col·lectiu “sempre ha apostat pel bon veïnatge”; per això, va lamentar l'espiral de crítiques que s'han sentit en contra del col·lectiu musulmà. “Tenim tot el dret a disposar d'un espai per a l'oració, però també estem oberts a trobar alternatives viables, sempre que no ens perjudiquin ni ens afectin econòmicament”, va comentar El Kadiri, que descarta el polígon industrial, un dels espais que des de l'AV de Can Bel s'havien posat sobre la taula. “Volem parlar amb l'Ajuntament i demanar-li que col·labori a retornar la pau social en un barri que també és el nostre”, va precisar.

Reunió al carrer

Per la seva banda, l'AV de Can Bel ha fet públic un comunicat sobre la reunió amb l'entitat islàmica i la posterior assemblea organitzada amb els veïns del barri per decidir quines accions es duran a terme en cas que no es modifiqui el lloc on es vol construir la mesquita. En l'escrit es critica l'Ajuntament perquè no els va voler cedir l'escola Aloc per a la trobada i els va fer buscar un local alternatiu per a prop de 200 persones. El de l'AV del Carme va quedar petit i això els va obligar a fer la reunió enmig de la plaça. Segons ells, aquesta situació va provocar que alguns membres de la comunitat islàmica ho interpretessin com una “provocació”. Els veïns insisteixen a advocar pel “diàleg i la col·laboració per a una millor convivència al barri”, conviden el col·lectiu islàmic a participar més de la vida social del barri i reclamen a l'Ajuntament que “no defugi la seva responsabilitat i busqui solucions”. En tot cas, l'AV ja ha començat una recollida de firmes i no descarta altres accions de protesta si el projecte de la mesquita no es canvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva