Societat

Escorcollen el domicili del sospitós de la mort d'una dona a Tarragona

L'individu, que va ser detingut poques hores després dels fets, té diversos antecedents per robatoris amb violència i intimidació

Unes 200 persones es concentren davant l'Ajuntament per ondemnar l'homicidi

Els Mossos d'Esquadra han practicat aquest divendres una entrada i registre al domicili del suposat autor de l'homicidi d'una dona ahir a Tarragona.

Acompanyats de la comitiva judicial i del detingut, els agents han escorcollat durant quatre hores un pis ubicat al número 32 del carrer Sant Antoni Maria Claret de Tarragona, d'on s'han endut diversos indicis a l'interior de bosses i caixes. Segons ha pogut saber l'ACN, durant el registre no s'han localitzat objectes de valor ni joies que poguessin haver estat sostretes.

El principal sospitós és un veí de Tarragona que, segons fonts de la investigació, acumularia fins a vuit robatoris amb violència i intimidació en els darrers quinze dies. L'individu es caracteritza per mostrar-se agressiu amb les seves víctimes.

L'últim assalt l'hauria comès cap a les quatre de la tarda d'aquest dijous, quan va sorprendre Blanca Tàrrega, una psicòloga tarragonina de 54 anys, al seu bloc de pisos. El sospitós hauria presumptament abordat violentament la dona al replà de l'escala del bloc on vivia, amb la intenció d'atracar-la. L'agressor l'hauria colpejat i escanyat fins a produir-li la mort.

Els investigadors van localitzar sang de l'atacant a l'ascensor de l'immoble, on hauria forcejat amb la víctima fins arribar al cinquè pis. Els Mossos van identificar l'individu i el van detenir en un cèntric càrrec de la ciutat tres hores després dels fets.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha destacat aquest divendres “la ràpida actuació” dels cossos policials. Ha apuntat que els Mossos treballen “en una línia d'investigació molt sòlida que esperem que sigui concloent” i que, per tant, el detingut “tot apunta que és l'autor de l'homicidi”. Segons ha precisat, el sospitós es troba detingut a la comissaria de Campclar i podria passar a disposició judicial “entre diumenge al vespre i dilluns al matí”.

“Estem davant d'un presumpte delinqüent que té al darrere un historial, que ja tenia antecedents a la mateixa ciutat de Tarragona, però no en l'àmbit de produir una mort”, ha afegit.

Concentració silenciosa

Unes 200 persones han guardat aquest divendres al migdia un minut de silenci davant les portes de l'Ajuntament de Tarragona per condemnar l'homicidi de la víctima, una coneguda psicòloga infantil de la ciutat. Companys de feina de la dona, amics, veïns i representants polítics i del Grup Pere Mata han participat en l'acte de condemna, que ha conclòs amb un llarg aplaudiment.

En nom del Govern, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha manifestat el rebuig per aquests fets i traslladat el condol a familiars i amics. El conseller ha assegurat que el d'ahir va ser “un fet excepcional” i ha recordat que, en la Junta Local de Seguretat de fa unes setmanes, es va constatar “que les dades de seguretat a Tarragona són bones i que els robatoris amb violència van a la baixa”.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha traslladat el condol del consistori a la família, amics i companys de l'Institut Pere Mata. “Sentim una enorme tristor pel què ha succeït i un agraïment als Mossos d'Esquadra per la detenció amb rapidesa i eficiència, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana”, ha manifestat. Ballesteros, que ha posat en valor que aquest succés ha demostrat “que els cossos policials són capaços de coordinar-se” ha expressat també el “rebuig total i absolut de qualsevol violència”.

La víctima treballava des de fa 28 anys per al Grup Pere Mata. El seu director general, Joan Amigó, ha destacat que “era una gran professional” que, en els últims anys s'havia dedicat a la psicologia infantil. “Això vol dir que milers de nanos han tingut el seu suport i que era una persona estimada i propera”, ha explicat. Amigó ha explicat que el marit de la víctima també porta més de 20 anys treballant per a l'empresa com a infermer al Centre de Salut Mental de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona