Societat

Pineda estrenarà un servei per a nadons pioner a la platja

En el Baby Centre hi haurà canviadors pels bolquers, trones, gandules pels bebès i les mares hi podran donar el pit

La instal·lació serà gratuïta i es vol millorar l'oferta com a destinació turística amb segell familiar del municipi

Aquest any s'afegeix una segona platja a la bandera blava

Un mòdul d'uns 40 m² a la platja dels Pescadors, la més cèntrica de Pineda de Mar, pensat com un espai còmode per poder canviar els bolquers dels nadons, deixar-hi la bossa amb els estris infantils dins un armariet, estirar el nen en una gandula perquè agafi el son o donar-li el pit amb certa intimitat. Al juny Pineda estrenarà una proposta pionera a les platges del Maresme, pensada per millorar l'oferta de serveis i activitats de què disposa com a destinació turística amb segell familiar. La primera tinent d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Carme Aragonès (PSC), explica que la iniciativa va sorgir pels canvis proposats per l'Agència Catalana de Turisme en relació amb els segells de turisme familiar i el pla d'accions que els acompanyen. “Els municipis de costa que ja disposem d'aquesta especificitat assumim la marca Platja en Família i ens va semblar interessant aprofitar l'oportunitat d'ampliar el catàleg de serveis que oferim als nostres visitants”, precisa Aragonès, que es mostra convençuda de l'atractiu de la idea. El Baby Centre es complementarà amb un pèrgola entarimada i a la zona d'ombra de l'espai s'hi podran dur a terme activitats per als més petits. “No estem parlant d'un servei de guarderia, perquè els nens estaran a càrrec dels seus pares, però sí d'un lloc d'esbarjo puntual”, comenta la regidora, que avança que el servei serà per a nens fins a 6 anys i també es disposarà d'un lloc per poder-hi aparcar cotxets.

D'altra banda, l'espai serà atès per dues persones que també donaran un servei d'informació als usuaris de la platja sobre els programa d'activitats i l'oferta de restauració i hostaleria que té la població. “És important disposar d'un lloc tan cèntric per poder arribar al màxim de visitants possibles i la platja és l'escenari ideal”, comenta, i hi afegeix que també s'instal·larà un segon punt informatiu a la base nàutica, al costat de la platja dels Pins.

Dues banderes blaves

Aquest any Pineda vol aconseguir per primera vegada dues banderes blaves per a la seva platja. Fins ara només havia presentat candidatura per a la platja dels Pescadors, però aquesta any ha volgut segmentar el litoral i afegir-hi una segona platja també molt concorreguda, la platja de la Riera. “Tenim els serveis suficients i les característiques adequades per aconseguir aquesta segona distinció que suposa un valor afegit a la publicitat que fan els operadors turístics de Pineda de Mar”, puntualitza Aragonès.

Pineda va perdre l'any passat la bandera blava de la platja dels Pescadors perquè permetia l'accés dels gossos a la sorra durant l'estiu en un horari restringit, de sis a vuit del matí. Aquest any, segons Carme Aragonès, s'ha rectificat i els animals ja no poden accedir al bot de l'aigua durant la temporada turística. “Durant la resta de l'any sí que hi poden entrar però sempre lligats”, explica, i insisteix en la necessitat de promoure el civisme en l'espai públic.

Onze empreses i serveis tenen el distintiu Sicted

Onze empreses i serveis de Pineda van obtenir o revalidar al gener el distintiu de compromís per a la qualitat turística Sicted reconegut internacionalment i que dóna prestigi a la destinació.

Més presència a les fires de turisme europees

Durant els últims anys Pineda ha augmentat la presència a les fires turístiques d'Europa de més renom per promocionar l'oferta d'oci durant les vacances. També va tornar a ser al B-Travel de Barcelona.

Mantindran l'espai infantil i d'animació

L'oferta d'oci al litoral de Pineda disposarà, un estiu més, de la zona infantil de sorra destinada als més petits amb activitats a la seva mida, i destinada a nens i nenes des de 4 fins a 12 anys.

Fan cursos nous per a treballadors del sector turístic

Cursos d'atenció al client en alemany i francès són les propostes que ja ofereix el centre Innova per a treballadors d'hotels, restaurants i comerços i que s'acaben la primera setmana de maig.

Posen Wi-Fi i una càmera al passeig per l'estat de la mar

Entre les novetats previstes aquest any a la platja de Pineda hi ha la d'instal·lar servei de Wi-Fi a tot el passeig i una càmera que permeti comprovar l'estat de la mar amb un enllaç al web municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.