Societat

Els accidents de treball s'incrementen un 10%

CCOO ha presentat, aquesta setmana, les dades de sinistralitat del 2015 corresponents a l'informe de salut laboral del sindicat. La demarcació de Tarragona va registrar, el 2015, 7.916 accidents de treball declarats, un 10% més que l'any anterior. La majoria es van produir en el sector dels serveis i la construcció. La sinistralitat va augmentar un 17% entre els treballadors amb contracte temporal. La secretària de salut laboral de CCOO a Tarragona, Montse Sanahuja, atribueix l'increment a la precarietat laboral i a la manca de plans preventius en les empreses. Sanahuja lamenta que “una de cada quatre empreses no disposa de cap mesura preventiva”.

Pel que fa a les malalties que tenen l'origen en el treball, a la demarcació, es van donar 289 casos de malalties professionals declarades, tot i que el sindicat estima que, en realitat, se n'haurien d'haver comunicades 1.390. La xifra equival a un índex d'infradeclaració del 79,21%, el més alt de Catalunya en nombre de malalties professionals no declarades. El secretari general de CCOO a Tarragona, Jaume Pros, constata que molts treballadors no ho comuniquen per por a perdre la feina.

Per sexes, a Tarragona, la majoria d'accidents laborals van afectar homes, mentre que tots els casos de malalties professionals van ser de dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia