Societat

Els dos aspirants a comprar El Círcol s'asseuen a negociar

L'entitat badalonina i l'empresa Vértice Ensanche mantenen una trobada que evidencia que l'acord queda ben lluny

Cap de les dues parts vol renunciar a ser el propietari del cèntric edifici

Els dos interessats a adquirir l'edifici d'El Círcol, a la plaça de la Vila de Badalona, han mantingut aquesta setmana una trobada, a través dels seus respectius advocats, per explorar la via de l'acord. El Círcol, l'entitat cultural que ocupa l'edifici en règim de lloguer, i Vértice Ensanche es mantenen ferms en la voluntat de comprar l'immoble, taxat en 900.000 euros. La societat privada ja ha donat una paga i senyal a les propietàries i té adquirit un dret de compra, però El Círcol va intentar exercir el dret a tempteig sobre la finca. No el va poder executar dins el termini estipulat, però, precisament perquè la propietat no està lliure de càrregues atès que Vértice Ensanche es va avançar.

Amb aquest escenari sobre la taula, les dues parts han iniciat les converses per indagar el terreny de l'acord i evitar així una via judicial que cada cop sembla més ineludible. Tant l'entitat com l'empresa promotora es mantenen ferms en la voluntat d'esdevenir el propietari de la finca, i l'opció d'impulsar una operació conjunta en què conflueixin els interessos de les dues parts sembla, si més no, complicada. El Círcol, segons ha confirmat el seu president, Toni Forteza, aspira que Vértice Ensanche renunciï al projecte de transformar l'edifici cultural en pisos, i insta la promotora a posar preu a la
seva renúncia, tenint en compte que ja hi ha invertit diners (uns 250.000 euros, segons l'empresa). El Círcol, però, entén que les propietàries haurien d'assumir part d'aquest cost, en tant que van facilitar un dret de compra quan El Círcol ja havia anunciat la intenció d'adquirir l'edifici.

Aquesta via de sortida, però, sembla poc probable. El director general de Vértice Ensanche, Antonio Sesé, ha lamentat que l'entitat badalonina “no estigui per la labor d'arribar a un acord com demostra el fet que només ens proposen que ens retirem de l'operació”, diu, i segueix allargant la mà a El Círcol “per intentar arribar a un acord per impulsar l'obra de manera conjunta de tal manera que ells tinguin el seu
espai i nosaltres puguem construir els habitatges”. Aquesta setmana, els advocats de les dues parts s'han de tornar a asseure a negociar. El Círcol és qui menys pressa sembla tenir i qui creu que encara hi ha molt de marge per a la negociació, i més tenint en compte que una moratòria aprovada per l'Ajuntament impedeix, ara per ara, fer obres en aquest sector.

A Antonio Sesé, en canvi, sembla que se li esgota la paciència: “Estem intentant per totes les vies possibles arribar a un acord. Si aquesta setmana El Círcol no porta cap proposta raonable, tiraré endavant la compra i els enviaré un requeriment perquè abandonin la finca.” Així doncs, els propers dies poden ser clau. Si no hi ha acord, sembla que la part que no pugui adquirir l'edifici acabarà traslladant el conflicte a la via judicial.

LES FRASES

Volem que la promotora es retiri perquè El Círcol té el dret a comprar la finca i tenim els diners
Toni Forteza
president d'el círcol
El Círcol no vol trobar una sortida plegats. No proposa res i nosaltres no ens pensem retirar
Antonio Sesé
director gral. vértice ensanche


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia